Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, общи действия

...
Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, общи действия
Коментари Харесай

Демерджиев: Общата цел на България и Румъния е влизане в Шенген до края на годината ​

Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, общи дейности по противопоставяне на незаконната миграция, както и улеснение на граничния трафик сред двете страни бяха измежду главните тематики на срещата сред двамата министри на вътрешните работи, които се срещнаха в Букурещ, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.


Министрите препотвърдиха общата цел на България и Румъния за присъединение към Шенгенското пространство още тази година, разискаха подхванатото до този миг и идващите стъпки на двете страни към тази цел.

" Много е значимо да има разговор сред нас. Когато има разговор и съгласуваност, и стъпките към Шенген ще бъдат елементарно преодолени ", безапелационен бе министър Боде и добави: " Пътят ни към Шенген е дружно ".

Приемането ни в Шенген е народен приоритет, съобщи министър Демерджиев и увери, че ще има последователност в тази посока от всеки идващ кабинет.

Двамата разискаха и взаимни стъпки за противодействието на незаконната миграция.

Министър Демерджиев срещна румънския си сътрудник с ограниченията, подхванати от нашата страна. Отбеляза, че напредва работата по концепцията му за работна група с Европол по противодействието на трансграничната престъпност, обвързвана с незаконната миграция. Той предложения представител на Букурещ да се включи в нея, а министър Боде изрази единодушие.

Двамата министри на вътрешните работи разясниха и ограничения за улеснението на трафика на граничните контролно - пропускателни пунктове сред двете страни. Министър Демерджиев сложи акцент на значимостта на инфраструктурните планове, които ще оказват помощ за това./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР