Присъединяването на България и Румъния към Шенген през октомври 2023

...
Присъединяването на България и Румъния към Шенген през октомври 2023
Коментари Харесай

Денков: Присъединяването ни към Шенген през 2023-а е реалистично

Присъединяването на България и Румъния към Шенген през октомври 2023 остава реалистично, съобщи министър-председателят Николай Денков, който е на посещаване в Букурещ и се срещна румънския си сътрудник Марчел Чолаку.

" Нашето държавно управление пробва да извърши всички условия, с цел да сме сигурни, че всяка рецензия оттук насетне ще бъде неоснователна. Ние сме изпълнили всички условия дотук, по тази причина имаме позитивно решение на Европейската комисия и Европейския парламент, само че по разпоредбите на Европейски Съюз за влизането в Шенген на нас ни би трябвало единодушието на всяка една страна. Тоест би трябвало да убедим Нидерландия и Австрия ", сподели министър председателят.

" Ние ще сме подготвени с всичко, само че би трябвало и да успеем да изпълним една ефикасна информационна акция, с цел да убедим двете страни, които имат някакви запаси ", сподели още Денков.

По думите му това е малко по-трудна, само че допустима задача и точно това са обсъждали с премиера на Румъния

" Много е значимо вярно да се слага въпросът. Това, че сме хванали мигранти в България не е неприятно, а в действителност демонстрира, че сме попречили на мигрантите да преминат пренос през България и да отидат в Австрия ", разяснява министър председателят по отношение на хванатите мигранти на Автомагистрала " Тракия " край Стара Загора в петък.

“Когато успеем да спрем мигрантите да минат през границата и ги заловим на територията на България, това в действителност са причини, които работят в наша посока ", посочи той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР