Присъдата за убийството на журналистката Виктория Маринова влезе в законна

...
Присъдата за убийството на журналистката Виктория Маринова влезе в законна
Коментари Харесай

Северин влиза в затвора

Присъдата за убийството на журналистката Виктория Маринова влезе в законна мощ. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд в Русе.

На 7-ми май изтече законовият период за обжалване и протестиране на присъдата, произнесена против Северин Красимиров за осъществените от него тежки умишлени закононарушения - обезчестяване, блудничество и ликвидиране.

Тъй като в 15-дневния период от изговаряне на присъдата не постъпи нито тъжба, нито митинг, то тя влезе в законна мощ от 8 май тази година. Северин Красимиров следва да изтърпи едно общо наказване за трите закононарушения, а точно отнемане от независимост за период от 30 години при първичен непоколебим режим и при ценене на предварителното задържане, считано от 09 октомври 2018 година, заяви Дарик Русе.

Подсъдимият е наказан да заплати на всяко от трите потърпевши лица сумата от 150 000 лева обезщетение за нанесените неимуществени вреди от гибелта на потърпевшата, както и 9000 лева държавна такса върху почетените цивилен искове и 7000 лева разходи по делото.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР