Присъдата беше постановена по различни обвинения срещу Кара-Мурза, включително и

...
Присъдата беше постановена по различни обвинения срещу Кара-Мурза, включително и
Коментари Харесай

Известният критик на Кремъл Владимир Кара-Мурза бе осъден на 25 години затвор

Присъдата беше постановена по разнообразни обвинявания против Кара-Мурза, в това число и в държавна измяна.

Кара-Мурза, 41-годишен татко на три деца, е опозиционен политик с съветско и английско поданство, който в продължение на години се изказваше против съветския президент Владимир Путин и лобираше пред западните държавни управления да постановат наказания против Русия и против съветски жители за хипотетични нарушавания на човешките права, отбелязва Ройтерс.

Държавните прокурори по делото желаеха той да получи присъда от 25 година затвор за държавна измяна и за уронване на престижа на съветската войска.

Часове преди да бъде задържан Кара-Мурза, съобщи пред Си Ен Ен, че Русия е ръководена от " режим на убийци ". Той обвиняваше Москва, че бомбардира цивилни обекти в Украйна.

В последната си тирада пред съда предходната седмица съветският опозиционер съпостави делото против него, което се водеше при закрити врата, с политическите правосъдни процеси от времето на Сталин. Той не изиска от съда да го оправдае и съобщи че се гордее с всичко, което е споделил, и че продължава да стои зад думите си.

" От нарушителите се чака да се разкайват за дейностите си. Аз съм в пандиза поради политическите си убеждения. Знам, че ще пристигна ден, в който мракът, обхванал страната ни, ще се разсее ", сподели още Кара-Мурза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР