Природната и историческа забележителност - кромлех край маджаровското село Долни

...
Природната и историческа забележителност - кромлех край маджаровското село Долни
Коментари Харесай

Няма пари за българския Стоунхендж

Природната и историческа забележителност - кромлех край маджаровското село Долни Главанак е изцяло зарязан, сигнализира четец на Марица Хасково. Тракийското паметно светилище датира от VІІ – VІ в. пр.Хр. и съставлява мегалитно оборудване от вида на Стоунхендж в Англия, който е най-известният мегалитен монумент в света.

Най -добре непокътнатият кромлех в България, за жалост, е изцяло безстопанствен. За да се стигне до великото тракийско знамение се минава през дървено мостче, което е и най – непокътнатата част от цялата пътека, разяснява Йордан Вълков. На където и да се обърнете ще видите хубости и неповторима природа. Рекичка, която има доста красиви дребни водопадчета, посочили се към този момент кокичета и прочие, само че първото нещо, което ми направи усещане е, че никой не се грижи за почистването на контури с бордюри път. И от двата края има шубраци и то бодливи и даже да се внимава няма метод да не се одере човек, прибавя читателят.

Бодливата тел, която е опъната на половината път до кромлеха, заплашва туристите и хората, които са отишли да видят забележителността. По средата пътеката е заградена и не разрешава да се стигне до горе, изяснява още той.

Още по тематиката четете ТУК
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР