Природата рисува върху кожата както художник върху бялото платно, а

...
Природата рисува върху кожата както художник върху бялото платно, а
Коментари Харесай

Д-р Иван Богданов: Няма здравословен тен


" Природата рисува върху кожата както художник върху бялото платно, а ние кожните лекари сме като критиците, които се пробват да схванат " какво е желал да каже създателят? ", разпознавайки признаците, които нормално се крият в детайлите. "

Както се досещате създателят на тези думи е експерт по кожни заболявания. Казва се доктор Иван Богданов , лекува в Аджибадем Сити Клиник, ръководител е на сдружение " Псориазис ", бил е член българската.

В началото на най-горещия сезон той гостува на Радио София и напомни значими правила на държание под слънчевите лъчи.

" През лятото природата (като художник) навлиза в аления си интервал. Имам поради освен изгарянията, само че и болести като розацеята, инсектните дерматити и така нататък ", означи доктор Богданов.

Той акцентира, че след 2 години пандемична конюнктура, организмът се приготвя за лятото още по-трудно . Кожата е отвикнала от излагане на слънце, първата ултравиолетова доза е шокова за тялото. По-дългото излагане на лъчите става рисков фактор за злокачествени новообразувания.

Добре е да се употребява слънцезащитен крем с SPF от 30 нагоре. Той би трябвало да се нанася половин час преди излагане на слънце, с цел да има време да попие и доближи до клетките, посочи кожният лекар.
Ако сме на море, намазването се повтаря на всеки 2 часа.

Можем да се пазиме и с облекла, които имат планувана UV отбрана.

" Едно време се пекохме на плажа с мисълта да създадем загар, та да бъдем здрави. Днес мотото е: няма здравословен загар .
Д-р Богданов обясни каква е разликата сред ултравиолетовите лъчи – A, B и C .

Ако организмът има потребност от витамин D, синтезиран от кожата при излагане на слънце, човек би трябвало да бъде деликатен и сдържан, сподели още експертът.

С доктор Богданов беседва Катя Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР