Припомняте си неловка ситуация от седми клас, анализирате причините за

...
Припомняте си неловка ситуация от седми клас, анализирате причините за
Коментари Харесай

Мислите ви пречат да заспите. Кой е виновен и какво да предприемете

Припомняте си неловка обстановка от седми клас, анализирате аргументите за раздялата с последния си сътрудник, измисляте си съвършен облик за идващия


Накратко, вместо да се отпуснете и да се изолирате от всевъзможни мисли, мозъкът ви стартира да работи на цялостни обороти. Позната обстановка?

Специалисти в региона на разстройствата на съня назовават това положение racing mind (дословно „ препускащ разум ”). Те означават, че преди значимо събитие – изпит, събеседване или женитба, нещо сходно е свойствено на всекиго от нас. Но в случай че непрекъснато размишлявате за живота преди сън и това ви предизвиква неудобства, би трябвало да предприемете нещо.

Ето някои техники, които правят работа в сходна обстановка.

СТАНЕТЕ ОТ ЛЕГЛОТО

Това може да ви се стори непродуктивно. Но Раджкумар Дасгупта от медицинския лицей на Университета на Южна Каролина споделя, че „ леглото би трябвало да бъде предопределено само за сън ”. Експертът прибавя, че точно тъй като не сте съумели да заспите в продължение на 25 -20 минути, вярната техника е да извършите нещо друго. Например да изпиете чаша чай или да почетете малко в креслото. Така мозъкът ви при постоянно
повторение няма да да асоциира леглото с препускащите мисли.

НЕ ГЛЕАДЙТЕ ЧАСОВНИКА

Говорейки за рутина, лекар Дасгупта отбелязва, че в случай че следите часовника, пробвайки се да разберете какъв брой време ви е остава, преди да звънне алармата, тялото ви ще стартира да се приспособява към това. Какво се има поради?

Ако сте уверени, че не можете да заспите примерно до три часа след среднощ, то в действителност няма да съумеете да заспите по-рано. По същата причина мнозина от нас стартират да се разсънват в 5:45, въпреки че будилникът е навит за 6:00, изяснява експертът.

Вместо това още веднъж пробвайте да станете от леглото и да извършите нещо леко, което не изисква физически старания.

ОТКАЖЕТЕ съдебна експертиза ОТ УСТРОЙСТВАТА

Да се каже, е по-лесно, в сравнение с да се направи. Но в случай че казусът с мислите, които ви пречат да заспите, ви тормози, най-добре е в действителност да поставите мораториум на всевъзможни таблети, преносими компютри и телефони.

Според експертите даже да е с функционалност за дестилация на „ синята светлина “, намаляваща напрежението в очите, смарт телефонът или преносимият компютър не престават да оказват стимулиращо влияние върху организма. При това приложенията за сън, призвани да способстват бързото заспиване, а не да го попречват, също могат да ви изиграят неприятна услуга.

„ Когато нещата стигнат до приложения за сън, не се трежова, че те не оказват помощ, а се безпокоя, че те усилват съблазънта да проверим електронната си поща ”, споделя доктор Дасгупта.

Телевизорът преди сън също би трябвало да се заобикаля. Но белким всичко, което можем да вършим преди сън, е да лежим и да гледаме тавана, ще попитате. Съвсем не. На вашите услуги са музиката, книгите (хартиени, схваща се) и антистрес рисунките.

На финала ще напомним, че преди сън е значимо да се откажете и от мазната храна и алкохола, да не пиете доста вода и да се постараете да не се нервирате за дреболии. И несъмнено, имайте поради, че в действителност може би става дума за признаци на някакви други нарушавания – физически или душевен.

„ Може би имате разстройство на съня, синдром на неспокойните крайници, нарколепсия, сънна апнея, тревога, киселинен рефлукс или нещо друго ”, предизвестява доктор Дасгупта.

Така че, в случай че протичащото се през нощта не ви разрешава да работите пълноценно денем, освен това повече от месец и без забележими аргументи, би трябвало да се консултирате със експерт.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР