Припомняме, че България е вече част от шенгенското пространство, но

...
Припомняме, че България е вече част от шенгенското пространство, но
Коментари Харесай

Запознайте се с тази информация, ако ви предстои пътуване през нешенгенска граница

Припомняме, че България е към този момент част от шенгенското пространство, само че непълноценно и за наземното напредване към момента се прави граничен надзор. Същият се отнася и за двата моста над река Дунав.

Ето и детайлности и рекомендации от ГДГП:

Границата с Гърция: Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " на вход товарни коли.

Затруднено е прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата “/ " Промахон “ заради въведената от гръцките управляващи краткотрайна организация за поетапно ограничение на придвижването на товарни коли в двете направления. Извършва се ремонт на развалени сектори от пътните ленти за камиони и от време на време те минават единствено през една лента на вход и една на излаз. Ремонтните действия на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Промахон “ ще продължат до 16.04.2024 година

През граничните пунктове   " Маказа ", " Златоград “ и " Ивайловград “ могат да минават единствено леки коли и микробуси.

Границата с Румъния: Трафикът е натоварен на  ГКПП " Видин " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам ",  ГКПП " Оряхово " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак "  на излаз за товарни коли.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " се правят строително-монтажни действия по отношение на контракт за реорганизация и рационализация. Дейностите постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празнчните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "  на излаз за товарни коли.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР