Приплъзване на хващача на кабинката са установили от Държавна агенция

...
Приплъзване на хващача на кабинката са установили от Държавна агенция
Коментари Харесай

ДАМТН издаде предписания след инцидента със Симеоновския лифт

Приплъзване на хващача на кабинката са открили от Държавна организация по метрология и механически контрол по време на случая със Симеоновския въжен превоз.

Една от кабинките на лифта се оплете през вчерашния ден в електрически кабел над преминаващи коли по време на вчерашно техническо тестване на съоражението.

След осъществения механически обзор, чиновниците на Главна дирекция " Инспекция за държавен механически контрол " са дали следните наставления:
да се показа документ за образен надзор и магнитно-индукционен надзор на транспортното въже по отношение на приплъзването на хващача- член 46, алинея 4 от Наредба за безвредната употреба и техническия контрол на въжени линии (НБЕТНВЛ);да се възвърне естествената работа на електромотор номер 1;да се почисти от трудности зоната за безвредна употреба на въжената линия.
Съоръжението е годно за безвредна употреба след осъществяване на посочените наставления, показват от ДАМТН.

Инцидентът стана по време на периодически обзор с изпитване на пътническа кабинкова висяща въжена линия „ Симеоново-Алеко “. Извършено е изпитване на въжена линия с оптимално натоварени кабинки и при най-неблагоприятни условия при натоварване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР