Приоритет за ЕП и ЕК е да се осигурят механизми,

...
Приоритет за ЕП и ЕК е да се осигурят механизми,
Коментари Харесай

Емил Радев: Държавите трябва да разяснят на гражданите си как да се предпазват от посегателство в интернет

Приоритет за Екологичен потенциал и Европейска комисия е да се обезпечат механизми, които да разрешават бърза реакция и събиране на доказателства при осъществяване на киберпрестъпления, сподели през днешния ден във Варна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, който взе участие в интернационална конференция, отдадена на дигитализацията на стопанската система. Домакин на форума бе Икономическият университет в крайморския град, осведоми Българска телеграфна агенция.

Киберсигурността става все по-актуална тематика, защото загубите от този вид закононарушения сега надвишават 400 милиарда евро годишно, а се чака сумата да се утрои през идващите няколко години, уточни Радев. По думите му е неотложно да се усъвършенства съдействието на службите за сигурност както сред страните-членки на Европейски Съюз, по този начин и с трети страни. Той посочи, че в Екологичен потенциал се дискутират промени в законодателството, които да разрешат да бъдат подхванати такива стъпки, с цел да бъде по-ефективна битката с киберпрестъпленията.

Според евродепутата страните от Европейски Съюз би трябвало да осъществят и разяснителни акции по какъв начин жителите, дребните и междинните компании да се защищават от похищения в интернет пространството.

Разработена е обща идея за развиването на цифровизация и електронно ръководство за Североизточния регион, като към този момент са подадени три плана пред разнообразни европейски финансови принадлежности, добави регионалният шеф на Варна Стоян Пасев. По думите му концепцията е да бъде основана цифрова карта за капиталови благоприятни условия и стратегии в района. Освен това е към този момент е реалност Черноморски стопански клъстер, който събира институции от Варна, Добрич, Разград и Русе. Целта на обединяването е да намира благоприятни условия за възстановяване на транспортната скица в региона и да притегля вложители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР