Приоритет при управлението на ГЕРБ е било говоренето, но не

...
Приоритет при управлението на ГЕРБ е било говоренето, но не
Коментари Харесай

Министър Шишков: Приоритет при управлението на ГЕРБ е било говоренето, не планирането на пътища

Приоритет при ръководството на ГЕРБ е било говоренето, само че не и планирането на пътища.

До в този момент не е правена цялостна идея за развиване на пътната инфраструктура в България и това е главен проблем. Катастрофите стават освен, тъй като пътищата не са в положително положение и тъй като водачите не съблюдават разпоредбите, само че и тъй като няма задоволително автомагистрали и скоростни пътища да поемат все по-голямото придвижване.

Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в предаването „ Въпросите “ на ТВ1.

Липсата на планиране е главният проблем и при строителството на автомагистрала „ Хемус “, напомни районният министър и още веднъж изясни, че планове е имало единствено за сектори 1,2 и 3. Лотове 4, 5 и 6 са били в стадий на планиране и утвърдени Подробни устройствени проекти, а предходният длъжностен кабинет е приключил отчуждаването на парцелите по тях.

„ Още тогава направихме инспекции на място и установихме стартирано нелегално строителство по тези сектори, оказа се и че за някои лотове даже няма трасе “, разяснява още министърът. Затова в този момент напъните на управлението на Министерство на регионалното развитие и АПИ ще бъдат ориентирани към намиране на законов метод за легализиране на  направеното нелегално строителство на лотове 4, 5 и 6, а другите – 7, 8 и 9-ти лот да се възнамеряват. Идеята е противозаконното строителство да се разгласи за търпимо, тъй че да не се събори всичко, направено до в този момент, стана ясно от думите на проектант Шишков.

По мотив коментар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за връзка с партията министърът отговори, че в никакъв случай не е бил член нито на ГЕРБ, нито на друга политическа мощ.

„ Той е объркал понятието община и партия “, изясни Шишков и добави: „ Никога не съм бил под партийна защита, бил съм основен проектант при кметове от разнообразни политически сили. Относно нещастието с детето – стана ясно, че не съм подписал документа, а там е било осъществено нелегално строителство. “

            В изявлението районният министър опроверга слуховете за закриване на Българския ВиК Холдинг: „ Никой няма да го закрива, в противен случай – ще усъвършенстваме щатовете “, сподели той и добави, че в огромна степен цената на водата е вдигната, не поради холдинга, а тъй като точно той не е употребен. Идеята е потенциала и средствата от тази конструкция да се употребяват за подкрепяне на общински ВиК планове, където има потребност локалната власт, акцентира министърът.

Той заяви още, че друга концепция, върху която ще се работи е ВиК сдруженията да си обезпечат произвеждане на електрическа сила независимо, като по този начин се чака цената на водата на някои места да падне.

В хода на диалога проектант Шишков напомни и проблема с водата в Бургас, където поради закупени от ВиК Бургас за 20 млн. лева тръби в този момент цената на водата ще бъде доста по-висока и тази инвестиция ще би трябвало да се заплаща от жителите на Бургас, а тръбите към този момент година и половина стоят неизползваеми в равнища до с. Медово. Според министъра инвестицията не би трябвало да е за сметка на хората, а е можело да бъде направена от страната или да бъде подкрепена от ВиК холдинга.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР