Приоритет на правителството е закупуването на зърно за фураж. Всички

...
Приоритет на правителството е закупуването на зърно за фураж. Всички
Коментари Харесай

Държавата изкупува зърно на пазарни цени през стоковата борса

Приоритет на държавното управление е закупуването на зърно за фураж. Всички покупко-продажби ще се правят през Софийската стокова борса, цените ще са пазарни и ще удовлетворят потребностите на производителите. Това съобщи зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев в ефира на BG ON AIR.

След направени разбори бе оповестено, че ще бъдат отпуснати 1,1 милиарда лева за зърно за обезпечаване потребностите за произвеждане на самун и контролиране на неговата цена.

" Спекулата се получава от всеобщата неуравновесеност, несигурността на бранша и това разрешава да се изкриви пазарът ", счита Бурджев.

По думите му главната задача на държавното управление е да успокои популацията и пазара, като подсигури ресурс от храни и торове за реколтата през тази и идната година. За задачата са извършени срещи с представители на двата азотни торови завода, на които е разисквано евентуално подкрепяне.

Бурджев, който дава отговор за сектор " Животновъдство ", разгласи още, че с браншовици за дискутирани разновидностите за нормализиране на цените за Великден.

" От 10 часа се срещаме с производители на агнешко и козе месо, с цел да намерим формула за взаимно партньорство сред страната и производителите и да успокоим цените за Великден. Освен това събираме животновъди от 12 часа, за

да разясняваме рамковото процентно съответствие в бюджета сред растениевъди и животновъди ", заяви той.

Ресорният министър разяснява и обвиняванията на депутата от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев към министъра на земеделието Иван Иванов по отношение на неналичието на бистрота при назначенията в

бранш " Гори ".

" Назначени са експерти с управнически опит - някои са членове на Българска социалистическа партия, други не са. Дунчев е специалист, не е политик и бе прекомерно прочувствен. Приемам го като нещо ненужно на този стадий и нещо безразсъдно ", заключи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР