Принудително инсталираните драйвери за графични процесори причиняват проблеми при някои

...
Принудително инсталираните драйвери за графични процесори причиняват проблеми при някои
Коментари Харесай

Windows принудително инсталира графични драйвери, пренебрегвайки потребителските настройки

Принудително конфигурираните драйвери за графични процесори предизвикват проблеми при някои устройствa

Емил Василев преди 20 секунди 3 Сподели

Най-четени

ХардуерСветослав Димитров - 15:10 | 09.06.2023

Умните очила на Xiaomi незабавно се трансфораха в бестселър

IT НовиниДаниел Маринов - 17:51 | 10.06.2023

Мъжът, който прекара 93 дни на дъното на океана, се е подмладил с 10 години! Ето какви са индикаторите му.

IT НовиниДаниел Маринов - 19:02 | 10.06.2023

Откриха антична гора в Китай, в която може да има безусловно непознати типове

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Съобщава се, че Microsoft наложително конфигурира драйвери на AMD и NVIDIA на компютри с Windows 10 и 11, което в някои случаи води до непредвидени проблеми. Потребителите на Windows могат да конфигурират настройките си за актуализации, с цел да включват или изключват избрани типове актуализации. В този случай обаче потребителите настояват, че драйверите се конфигурират, макар че е изключена опцията за автоматизирано целесъобразно актуализиране на драйвери посредством настройките за инсталиране на устройства.

Един от първите хора, съобщили за казуса, е консуматор в Twitter с прякор ghost_motley, който твърди, че Windows 10 и 11 пренебрегват потребителските настройки, и конфигурират актуализации на драйвери, даже в случай че тази алтернатива е изключена. За казуса оповестиха и от Neowin, които претърсиха обществените мрежи, с цел да намерят консуматори на Windows, които се оплакват, че Microsoft конфигурира актуализации на драйвери за графични процесори, игнорирайки настройките на устройствата.

При инспекция на историята на инсталациите на Windows Update на личния си компютър, Саян Сен от Neowin открива, че безусловно същото нещо се е случило и при него. Съобщава се, че Microsoft е актуализирала Radeon RX 6800 XT на неговия компютър със свои лични драйвери, макар че той ръчно е изключил опцията за актуализиране на драйвери посредством настройките за инсталиране на устройството.

Според различен Twitter консуматор с прякор adi6293, неговият компютър е почнал да демонстрира известие за неточност след автоматизираното инсталиране на драйверите. Съобщението, което се появявало на началния екран след всяко рестартиране, гласяло:

„ Windows Update може да е заменил автоматизирано вашия графичен драйвер. Следователно версията на софтуера на AMD, която сте стартирали, не е съвместима с настоящо инсталирания ви графичен драйвер на AMD “.

Въпреки, че потребителят в последна сметка е преинсталирал Windows-а си, с цел да в профил казуса, формален документ за поддръжка на AMD допуска, че той е можел да бъде отхвърлен посредством просто преинсталиране на пакета с графичния драйвер. За да предотвратите нежелани съоръжения на драйвери от Microsoft в бъдеще, AMD предлага да деактивирате Windows Device Installation Settings, като отворите System Properties (Свойства на системата), потърсете sysdm.cpl, изберете раздела Hardware (Хардуер), щракнете върху Device Installation Settings (Настройки за инсталиране на устройства), изберете No (Не) и щракнете върху Save Changes (Запазване на промените). Накрая рестартирайте компютъра, с цел да влезе в действие смяната.

Дори и поправката да е относително лесна, това въпреки всичко е сериозен мотив за безпокойствие, че Microsoft подценява желанията на потребителите за автоматизирано инсталиране на драйвери на устройства с Windows. Занапред ще бъде забавно да забележим дали компанията ще признае обществено казуса и ще промени курса си, с цел да почете избора на потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР