Принудителната карантина и самоизолация, въведени в много страни поради пандемията

...
Принудителната карантина и самоизолация, въведени в много страни поради пандемията
Коментари Харесай

По-малко стрес заради коронавируса - ето как

Принудителната карантина и самоизолация, въведени в доста страни заради пандемията от ковид, съществено трансформираха нормалния метод на живот на милиони хора.
Ето мнението на двама известни американски експерти в региона на държанието за това какво е належащо и какво не би трябвало да се прави в този миг и по какъв начин " хормонът на любовта " ни избавя от напрежението.
Патрик Уенис, създател на книги и специалист, който е изучил държанието на доста известни персони, обръща внимание на обстоятелството, че, бидейки в изолираност, човек може да преживее доста разнообразни неприятни психически признаци. " Това може да е възприятие на самотност, страхове, тревога, суматоха, меланхолия, разнообразни уплахи и мании, фрустрации... Най-добрият проект за деяние в такава обстановка е да разберем какво можем и не можем да направляваме. Защото, когато опитваме да направляваме това, което не можем да направляваме, е още по-притеснително. Но в случай че приемем, че има неща, които не направляваме, ще изпитаме по-малко стрес и страхове ", сподели Уенис пред РИА Новости.
Алис Бойс, създател на книги по логика на психиката, отбелязва, че когато човек е изправен пред непосредствена заплаха, той нормално се концентрира върху нея и му е мъчно да се концентрира върху нещо друго. Бойс дава някои препоръки, които ще ви оказват помощ да преживеете напрежението от карантината: намалете упованията към себе си, общувайте повече с други хора по телефона и в интернет, а тези, които имат деца – дано играят с тях по-често, правете нещо изобретателно, пробвайте се да поддържате някаква физическа интензивност.
Експертът приканва да не се драматизира обстановката, защото доста хора са много адаптивни към новите закани и новата действителност.
Уенис отбелязва, че толерантността към самотата, както и напрежението като цяло, е друга за всеки човек. " Няма такава математическа формула, която да демонстрира, че след три дни ще загубите мозъка си или ще започнете да изпитвате страхове или тревога. Всичко зависи от съответния човек: интровертът се нуждае от по-малко връзка с други хора, а екстровертът - от повече, тъй че самоизолирането ще го потисне повече ", изясни специалистът.
" За по-възрастните хора е изключително мъчно, тъй като те знаят, че са по-предразположени към това заболяване. Те имат спомагателни страхове за това ", прибавя Уенис.
От друга страна, самоизолирането е по-лесна за тези, които имат семейство. " Те могат да се целуват, прегръщат и допират един различен - това е доста значимо за психическото и прочувственото здраве. Това предизвиква отделянето на хормона окситоцин у индивида, който успокоява. Наричаме го " хормонът на любовта ", съобщи специалистът.
Според нея, домашните любимци могат да оказват помощ за по-лекото прекарване на самоизолирането. " Вашите домашни любимци са благополучен подарък. Можете да ги галите, прегръщате, да играете с тях. Мисля, че доста от хората в този момент ще си купят или осиновят домашни любимци. Това е положително лекарство за самотата ", споделя Уенис.
Още: " Съединени американски щати към този момент е безапелационно номер едно по заболели от ковид, в Китай няма нов случай за 24 часа "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР