Принципно подкрепям правото на всеки да протестира. Аз самият съм

...
Принципно подкрепям правото на всеки да протестира. Аз самият съм
Коментари Харесай

Костурков: Има проблем с вноса на сухо мляко и мед в България

Принципно поддържам правото на всеки да стачкува. Аз самият съм взел участие в митинги. Това сподели в студиото на " Здравей, България " зам.-председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание Росен Костурков, запитан дали утвърждава недоволството на земеделския отрасъл. По думите му обаче „ тези митинги в огромната си част са инспирирани от политически претекстове и имат мощна политическа багра ”.
 
Костурков е безапелационен, че страната ни създава два пъти по-малко слънчоглед от количествата, които са нужни на преработвателите. „ Не е редно тези преработватели да остават без суровина ”, счита зам.-председателят на отрасловата комисия в Народно събрание. Той добави, че Украйна е впрегнала цялата си мощ да преработва слънчоглед, което значи, че нямат огромни количества за експорт.  
 
Производството на зърно у нас, твърди още Костурков, е четири пъти по-голямо от потреблението на страната. „ Няма никаква заплаха за нашите зърнопроизводители от импорт от Украйна ”, сподели депутатът от ПП-ДБ. Той призна обаче, че фактически съществува проблем с вноса на изсъхнало мляко в България, както и на пчелни артикули. Там можело да се договорят квоти за импорт.

Продават ли самун у нас от украинско зърно

Според зам.-председателя на Комисията по земеделие в Народното събрание страната е взела вярната позиция като е премахнала възбраната за импорт. По думите му това демонстрира, че в ръководството няма разнобой.
 
Костурков предвижда поевтиняване на олиото у нас и съобщи, че не вижда проблем когато нямаш суровина, да я внесеш.

Тежка селскостопанска техника блокира един от входовете на София през днешния ден. Към 8 часа на бул. „ Ботевградско шосе ” има към 400 трактора, а колони към момента идват.
 istock istock
„ До 10 ч. всички машини и хора ще са се събрали. Протестът върви по проект - през вчерашния ден бяхме по места, през днешния ден се събираме, ще уточним със Столична община по какъв начин тъкмо машините ще влязат към центъра - маршрут и часове, поради митинга на синдикатите. Има сигнали от животновъди, че има инспекции, които са ги забавили. Полицията обезпечи въпреки всичко сигурността на пътуването и нямаше произшествия. Докато уточним маршрутите на тракторите, те бяха спирани ”, сподели Илия Проданов от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Той разяснява и изявлението на Николай Денков, че протестиращите се държат като терористи: „ Ако министър председателят желае да се извини на бранша, може да го направи. Не отива на учен да приказва за толкоз структуроопределящ бранш. Утре в 10 ч. ще бъдем на центъра на София, в случай че няма друго развиване. Докато не стигнем до съгласие, продължаваме да протестираме ”, сподели Проданов.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР