. Принципът на съответствието е един от най-мощните фактори за късмета.

...
.
Принципът на съответствието е един от най-мощните фактори за късмета.
Коментари Харесай

Хората са бедни отвън главно защото са бедни отвътре

.

Принципът на сходството е един от най-мощните фактори за шанса. Той изяснява съвсем всичко, което ви се случва. Според него светът към вас е огледално изображение на вътрешния ви свят.

Събитията към вас са отражение или проявяване на ставащото вътре във вас. И не би могло да бъде иначе. Когато застанете пред огледалото и видите в него изображението си, вие знаете, че то се дефинира от облика пред него. А в случай че се вгледате в живота си, ще видите в него отражението на личните си настройки и убеждения.

Вие не виждате света подобен, какъвто е, а подобен, какъвто вие го създавате.

Вътрешната ви същина дефинира какво ще ви се случи в света извън. Характерът и личността ви значително дефинират качеството на взаимоотношенията ви с други хора.

Нагласата ви и отношението на хората към вас се дефинират от личните ви правила и упования и от отношението ви към самите вас. Вътрешното ви предпочитание и увереност основават вашия външен свят на триумф и финансови достижения.

Хората са небогати извън основно тъй като са небогати от вътрешната страна. Здравето и физическото ви положение значително се дефинират от метода, по който мислите за тях.

Хората, които мислят непрекъснато за ястие, са склонни към напълняване и недобро здравословно положение. Хората, които непрекъснато мислят за здраве и спорт, са слаби, елегантни и доста енергични. Доброто здравословно и физическо положение се коренят в мисленето ви.

Обобщеният принцип на всички закони на мозъка и може би най-важният фактор за шанса е правилото на равновесието. Според него виталният ви опит е еквивалент на облика, основан в мислите ви.

Следователно основната ви цел би трябвало да бъде основаването на умствен еквивалент на достиженията, които желаете да осъществите във външния свят. За да съумеете и с цел да изпитате задоволство, би трябвало да си изградите схващане за триумф, здраве, благополучие, разцвет и персонално задоволство в сходство с задачите, към които се стремите.

Преди да постигнете в реалност мечтаната от вас действителност, би трябвало първо да я създадете в съзнанието си. А вие имате цялостен надзор върху него. Можете да започнете да създавате този еквивалент когато и да е.

Животът и ориста ви не се дефинират нито от минали, нито от бъдещи хрумвания, а единствено от мислите ви в този момент, в сегашния миг. Не сте обвързани нито с грешките от предишното, нито с несигурността на бъдещето. Възможностите ви са неограничени, тъй като свободно можете да избирате мислите си в сегашния миг, а те дефинират бъдещата тенденция на живота ви.

Събитията в света към вас трансформират непрестанно съзнанието ви. Информацията и въздействията, които допускате в съзнанието си денем, влияят мощно върху развиването и насоката на мисленето ви.

Промените в него могат да бъдат съзнателни, преднамерени, положителни или инцидентни, безредни и отрицателни. Силата на внушението въздейства върху метода ви на мислене, върху възприятията и държанието ви, върху цялата ви персона.

Влиянията, които всекидневно бомбардират съзнанието ви, основават силово поле, което притегля нещата, които желаете или не желаете. Поради чувствителността ви към околната среда би трябвало да контролирате въздействията, които допускате в съзнанието си.

Точно както желаете да ядете единствено здравословна храна, с цел да бъдете в добра физическа форма, по този начин би трябвало да приемате единствено здравословни мисловни въздействия, в случай че желаете да поддържате положително психическо здраве. Трябва да пазите психическото си здраве като нещо свято.

Друг фактор, който сигурно ще ви донесе шанс в живота, е поемането на цялостна отговорност за всичко, което ви се случва. Обща характерност на преуспелите хора е, че те не се оправдават, не упрекват другите и не се оплакват от ситуацията, в което се намират, а повтарят: „ Аз нося отговорност! “

В последна сметка, защото вие сте това, което мислите, вие носите цялостна отговорност за живота си. Положението, в което се намирате сега, дължите само на себе си. Ако не харесвате някоя страна от живота си, единствено вие можете да я измененията.

Поемането на отговорност е значим освобождаващ фактор. Той слага живота ви, както и всичко, което ви се случва, напълно под ваш надзор. Тъй като мисленето управлява ориста ви, поемайки под надзор мисленето си, вие може да контролирате и другите страни от живота си.

Решавайки да мислите единствено за нещата, които желаете, можете да се превърнете в хора с извънреден шанс. Ще активирате ретикуларния си център (частта от мозъка, която ви алармира за значими за вас неща и го кара да работи за вас). Ще програмирате подсъзнанието си. Ще увеличите вероятността да постигнете стремежи триумф.

Междувременно можете да спрете да правите неща, които ви пречат, и да решите да отхвърлите всевъзможни хрумвания, които лимитират вярата в личните ви качества. Ако си купите нова скъпа кола, качите се в нея, подкарате я и се окаже, че тя върви безупречно, на шанс ли ще го отдадете? Разбира се, че не!

Независимо дали става дума за стереоуредба, ръчно направен часовник или прекрасен автомобил, вие знаете, че всички те са били конструирани съгласно характерни закони на механиката, физиката и електричеството. Фактът, че те действат прелестно, не може да се отдаде на шанс. Същото важи и за вас.

Ако започнете да прилагате факторите за шанса в живота си, ще постигнете невероятни неща. Ще надминете хората към вас. Ще се радвате на по-голям триумф и достижения, в сравнение с сте си мечтали в миналото. Ще си изградите отлично бъдеще. И то ще бъде резултат на обмисляне, а не на шанс.

Брайън Трейси „ Създайте сами бъдещето си “

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР