Принципът на Корнелия Нинова победи и вече се повтаря от

...
Принципът на Корнелия Нинова победи и вече се повтаря от
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Принципът на Нинова победи и вече се повтаря от Петков

" Принципът на Корнелия Нинова победи и към този момент се повтаря от премиера Кирил Петков. Този принцип гласи, че ние можем да произвеждаме и да изнасяме шеметни количества военна продукция за Украйна, само че ние на първо място сме търговци и непрестанно не научаваме къде отива нашето оръжие. Това е победа на Нинова ".

С тази констатация стартира коментара си пред БНР външнополитическият анализатор Валентин Вацев.

По думите му българската политическа класа е в цялостно единодушие със себе си и с евроатлантическите си правила - взаимност с евроатлантическата политика, с държавното управление е и доколкото не им пречи, може да го изтърпи, съблюдава кумовата срама, т.е. русофоби сме, но не чак до такава степен и " опитваме да не плюем непосредствено в очите на Лавров " (министърът на външните работи на Русия - б.р.):

" На този стадий българската политическа класа съчетава кумовата срама - да не се плюе непосредствено в очите на Русия - с евроатлантическата взаимност - изнасяме ли оръжие за Украйна, изнасяме, само че публично твърдим, че не знаем къде отива то ".

Според него бизнесът в България е рискуван поради ползите на евроатлантическата взаимност на България:

" Българската промишлена класа, бизнесът няма да елементарни на българското ръководство газовия удар , защото този удар против българската стопанска система е неизпълним. Аз не знам по какъв начин може да бъде обезщетен той.... Принципът на ценностната ориентировка свършва, когато е погазен правилото на интереса. Когато бизнесът се унищожава с газови офанзиви, той си резервира правото безшумно да ненавижда ".

В предаването " 12+3 "  Валентин Вацев разяснява и връзките сред президента Румен Радев и държавното управление на Кирил Петков:

" Президентът заплаща безценен налог за своето политическо лекомислие, когато ги утвърди. Той е в доста деликатна позиция. Може би е трябвало да слуша интуицията си, че това държавно управление е изцяло несъответстващо и несъразмерно по отношение на потребностите на българския политически ден ".

Анализаторът предвижда, че в околните седмици  следва обществено разкъсване на връзките сред Радев и Петков.

" Успехът на президента мощно зависи от конюнктурата, която не е в негова изгода ".

Във връзка с идното основаване на партията на Стефан Янев ( " Български напредък " ) Вацев попита дали тя ще е лява по български, или лава по американски , тъй като " в доста връзки тези два вида ляво са перпендикулярни ".

По думите на външнополитическия анализатор " войната в Украйна е война сред Русия и НАТО ", което съгласно него на третия месец от началото на военните дейности към този момент можело ясно да се каже. 

" Ако беше в действителност сред Русия и Украйна, войната би свършила за две седмици ", счита Вацев.

Интервюто на Петър Волгин с Валентин Вацев в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР