Принцесите от приказките на Disney са идоли за подражание на

...
Принцесите от приказките на Disney са идоли за подражание на
Коментари Харесай

Фотографка превръща малки афроамериканки в Disney принцеси

Принцесите от приказките на Disney са идоли за подражателство на момиченца от целия свят. Ето за какво фотографската компания CreativeSoul основава акцията Princess Series,в която преобразява дребни  момичета в техните обичани приказни героини. Децата са облечени и стилизирани като Пепеляшка, Снежанка, Ариел, Рапунцел и други, само че все пак фотографката – Лачанда Гатсън, се стреми да резервира достоверното лъчение на девойките.

„ Фотосесията има за цел да въодушеви повече девойки по света да се възприемат като принцеси “, споделя Гатсън, която основава концепцията преди доста години, когато тя самата е още дете. „ Идеята се роди още в детството ми, тъй като виждах какъв брой едва са показани чернокожите деца в медиите и филмите “, добавя в изявление за уеб страницата My Modern Met. „ Макар да обичах да чета и да виждам приказни истории, постоянно ги пресъздавах в съзнанието си, с цел да са по-близки до мен и моята просвета “.

Гатсън се надява, че поредицата ще провокира смяна: „ Надявам се тази да е началото на безкрайни благоприятни условия за включване на повече чернокожи. Трябва да разберем, че децата имат значение “.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР