Принцеса Даяна - така е позната и няма нужда да

...
Принцеса Даяна - така е позната и няма нужда да
Коментари Харесай

Принцеса Даяна - една принцеса на народа в снимки и факти

" Принцеса Даяна " - по този начин е позната и няма потребност да се споделя принцеса е на коя монархия е, кой е нейният принц, тъй като това име е познато тъкмо по този начин в целия свят. Тя е принцесата на народа, на онеправданите, на болните, принцеса на децата си и на доста деца по света. Даяна стана знак на класа и жанр, добрина и деликатност, само че и на комплицирана и сложна орис, на трънливия път към свободата, израстването. Тя понесе всички последици и ние всички, с помощта на хищните медии, видяхме това. Животът й приключи трагично на 31 август 1997 година, само че ние в никакъв случай няма да я забравим.

Даяна Спенсър е родена на 1 юли 1961 година в фамилията на дребни благородници - татко й е Джон Спенсър, граф на Алторп, има общо 4 деца.


Когато е на 7, родителите й се развеждат по противен за децата метод, те остават при татко си.


След обучение в Швейцария, Даяна, която не свети с високи оценки, стартира работа като детска учителка. Тя е на 16, когато среща Чарлс, принцът на Уелс и престолонаследник на Англия.


По това време той се среща със сестра й Сара, само че Даяна е считана за по-подходяща младоженка на Чарлс. Двамата се сгодяват през 1981 година: формален портрет от годежа, 24 февруари 1981 г:


Сватбата им е на 29 юли 1981 година - грандиозно събитие, след което погледите към този момент в никакъв случай няма да се отвърнат от Даяна. На фотографията: обичайна " целувка на балкона "


На 21 юни 1982 се ражда първото дете на Даяна и Чарлс - принц Уилям.


На 15 ноември 1984 година се ражда и принц Хари, Даяна се отдава на момчетата напълно.


Отношенията с кралицата охладняват, тъй като Даяна стартира да демонстрира все по-голяма самостоятелност и непоносимост към протокола.


Бракът с Чарлс се пропуква и поради връзката му с Камила Боулс. Даяна е очевидно все по-нещастна.


И макар че не изоставя отговорностите си по протокол, тя става същински блестяща обществена персона. Стилът й става все по-смел и себеразкриващ. На фотографията: фамозният танц, нейна сбъдната фантазия - тя и Джон Траволта


Даяна загърбва нещастния си персонален живот и се отваря към хората - тя става " принцесата на народа " с нейното директно държане, внимание и грижа към всеки.


Разгръща огромна благотворителна активност и въпреки кралица Елизабет също да не крие раздразнението си, Даяна усъвършенства имиджа на кралската фамилия до непознати до този миг небеса.


Официално Чарлс и Даяна се развеждат на 28 декември 1996 година Тя има връзка с хирурга Хазнат Кан, само че се разделят и тя стартира да се среща с Доди Файед. Двамата умират в Париж в автомобилна злополука на 31 август 1997 година


Даяна остава една от най-харизматичните обществени персони на всички времена. Тя притежаваше присъщ нюх за жанр, достойнство на духа, добрина. Съзнаваше, че със силата на ситуацията си може да оказва помощ на благотворителни дела и го използваше, само че в това време беше нежна и сензитивна, със своите недостатъци и копнежи на елементарна жена. Но тя е всичко друго, с изключение на елементарна жена...
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР