Принц Хари трябваше да се извини, след като наруши правилата

...
Принц Хари трябваше да се извини, след като наруши правилата
Коментари Харесай

Принц Хари принуден да се извини за нарушаване на правилата за поверителност в съдебна битка

Принц Хари трябваше да се извини, откакто наруши разпоредбите за дискретност в борбата си във Върховния съд за ограниченията за сигурност в Обединеното кралство, заяви Mirror.

Съдебните документи демонстрират, че херцогът на Съсекс е „ нарушил кръга на дискретност “, когато е изпратил информация по имейл до министъра на ветераните и депутата Джони Мърсър, както и на съучастник в юриста Шилингс, който не е бил в „ конфиденциалния кръг “.

Пробивът на информация беше оголен в решението за разходи, постановено на Хари, откакто той загуби оспорването на Върховния съд за решение за смяна на равнището на персоналната му сигурност, когато посещава Обединеното кралство. Вчера също по този начин стана ясно, че той е изгубил първичната си оферта за обжалване на решението. Въпреки това херцогът към момента може да изиска непосредствено от Апелативния съд зелена светлина за обжалване.

В решението за разноските се споделя, че херцогът е наказан да заплати 90 % от правосъдните разходи на Министерството на вътрешните работи за отбрана на неговото оборване. А в решението пенсионираният арбитър от Върховния съд сър Питър Лейн написа: „ През ноември 2023 година ищецът наруши изискванията на заповедта за дискретност, като изпрати по имейл избрана информация до сътрудник на Schillings, който не беше в границите на поверителността, и до Rt Hon Джони Мърсър MP.

„ За благополучие, нарушаването беше съвсем неотложно намерено от госпожа Фатима Кей Си, която действаше неотложно, с цел да осведоми госпожа Афиа за Шилингс. Тя от своя страна осведоми ответника (чрез държавния юридически отдел), както и предприе дейности за минимизиране на резултатите от нарушаването.

„ Въпреки това ответникът споделя, че тези нарушавания (за които ищецът се извини) са предизвикали на ответника ненужни разноски, както може да се види от последвалата преписка. “ Съдията добави: „ Въпреки че не искам да бъда общопризнат като обезценяващ сериозността на нарушаването, не смятам, че то оказва въздействие върху определянето на казуса с разноските. “

Смята се, че Хари и господин Мърсър споделят тясна връзка с депутата, ослепителен покровител на Invictus Games на принца за заболели и ранени военнослужещи и дами. Той също по този начин оглавява кандидатурата на държавното управление за осъществяване на игрите в Бирмингам през 2027 година

На друго място в заповедта, оповестена в понеделник, сър Питър сподели, че Хари би трябвало да заплати по-голямата част от правосъдните разноски на Министерството на вътрешните работи, само че сподели, че държавният отдел е направил „ нарушавания “ по време на правосъдната борба, които „ подлежат на глоба “.

Пенсионираният арбитър сподели, че разноските, които би трябвало да бъдат платени, би трябвало да бъдат понижени с 10 %, отхвърляйки аргумента на юристите на Хари, че би трябвало да бъдат понижени с най-малко 50 %. Сър Питър сподели: „ Няма учредения в това изказване за „ непълен триумф “… Фактът, че съдът не одобри всяко изказване на ответника по отношение на пътя, който да поеме към отменяне на желае, не трансформира обстоятелството, че ищецът е изцяло изгубен. "

Хари предприе правни дейности по отношение на решението от февруари 2020 година на Изпълнителния комитет за отбрана на роялти и публични фигури (Ravec), откакто той реши, че повече няма да получава „ същата степен “ на обществено финансирана отбрана, когато е в страната. Решението на Равек пристигна вследствие на смяна в „ статута “ на херцога, откакто той престана да бъде „ работещ член на кралското семейство на цялостен работен ден “, беше казано на арбитър.

През февруари пенсионираният арбитър от Върховния съд сър Питър Лейн отхвърли делото на херцога, че той е бил „ селекциониран “ и третиран „ по-неблагоприятно “ от решението и заключи, че методът на Равек не е несъизмерим, нито процедурно неправдив. След решението юридически представител на Хари сподели в изказване, че херцогът „ се надява да получи правдивост от Апелативния съд “.

Адвокатите на Хари по-рано споделиха пред съда, че той е бил „ селекциониран “ и третиран „ по-неблагоприятно “ в решението да се промени равнището на персоналната му сигурност, финансирана от данъкоплатците. Те споделиха, че неизвършването на разбор на риска и цялостното отчитане на въздействието на „ сполучлива офанзива “ върху него значи, че методът към отбраната му е „ противозаконен и неправдив “.

В съда беше казано, че Хари има вяра, че децата му, принц Арчи и принцеса Лилибет, не могат да се „ усещат като вкъщи си “ в Обединеното кралство, в случай че там „ не е допустимо да бъдат в сигурност “. На предходно чуване по делото в документално изказване Хари сподели: „ С огромна горест и за двама ни беше, че жена ми и аз се почувствахме принудени да се оттеглим от тази роля и да напуснем страната през 2020 година Обединеното кралство е моят дом.

„ Обединеното кралство е централно за наследството на моите деца и място, което желая те да се усещат като вкъщи си, както и къде живеят сега в Съединените щати. Това не може да се случи, в случай че не е допустимо да ги пазим в сигурност, когато са на територията на Обединеното кралство не мога да изложа жена си на такава заплаха и, като се има поради моя опит в живота, не съм податлив да посрамвам излишно и себе си на заплаха. "

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР