Принц Хари оспорва в съда решението на британското правителство да

...
Принц Хари оспорва в съда решението на британското правителство да
Коментари Харесай

Принц Хари оспорва решението за лишаването от охраната му

Принц Хари оспорва в съда решението на английското държавно управление да го лиши от защитата му, откакто се отхвърли от статута си на работещ член на кралското семейство и се реалокира в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Херцогът на Съсекс сподели, че желае да има отбрана, когато посещава дома си, и добави, че повода частично е в нападателната преса, застрашаваща неговата сигурност и тази на фамилията му. 

Тридневното чуване, планувано в лондонския Висш съд, е следващото от делата на Хари, който се изправя против държавното управление на Англия и английските таблоидни медии. 

Prince Harry challenges UK government's decision to strip him of security detail when he moved to US
— The Associated Press (@AP)
По-рано тази година той не съумя да убеди различен арбитър, че би трябвало да може да заплаща частно на лондонската полиция, с цел да го охранява, когато идва в града. Съдията отхвърли това предложение, откакто държавен юрист сподели, че служителите на реда не би трябвало да бъдат употребявани като " частни телохранители за богатите " .

Хари, по-малкият наследник на крал Чарлз Трети, сподели, че не се усеща в сигурност да докара брачната половинка си, някогашната актриса Меган Маркъл, и двете им дребни деца във Англия, и се тормози за личната си сигурност, откакто беше преследван от папараци след благотворително събитие в Лондон.

Неприязънта на Хари към пресата датира от гибелта на майка му принцеса Даяна, която почина в автомобилна злополука, до момента в който водачът ѝ се опитваше да избяга от напористи фотографи в Париж. В решението си да напусне Англия Хари, чиято брачна половинка е от смесена раса, се базира на расистките съгласно него настройки и непоносимата натрапчивост на английските медии. 

39-годишният принц оспорва решението на Изпълнителния комитет за отбрана на кралските особи и обществените персони да му обезпечи защита за всеки обособен случай, откакто през 2020 година се реалокира в Канада, а по-късно в Калифорния, където понастоящем живее със фамилията си. 

A lawyer for Prince Harry on Tuesday challenged the British government’s decision to strip him of his security detail after he gave up his status as a working member of the royal family and moved to the U.S.
— ABC News (@ABC)
Принц Хари сподели, че комитетът незаслужено е отхвърлил молбата му за защита, без да го изслуша персонално и без да разкрие състава си, за който по-късно е научил, че включва чиновници на кралското семейство. По думите му Едуард Йънг, помощник-личен секретар на починалата кралица Елизабет Втора, не е трябвало да бъде в комисията поради " забележителното напрежение " сред двамата мъже. 

Министерството на вътрешните работи сподели, че всяко напрежение сред Хари и личния състав на кралското семейство е без значение и че комисията е имала право на своето решение, защото той се е отказал от ролята си на работещ член на кралската фамилия.

Делото е едно от петте на Хари, които се преглеждат от Висшия съд в Лондон.  

Другите четири желае са свързани с най-известните английски таблоиди, в това число дело за очерняне против издателя на " Дейли мейл ". Решението по това дело се чака в петък. 

В други три желае се твърди, че публицистите от " Дейли мейл ", " Мирър " и " Сън ", са употребявали противозаконни средства, като машинация, хакване на телефони или наемане на частни детективи, с цел да изровят злепоставяща информация за него.

Принц Хари не участва на почналото през днешния ден чуване в лондонския Висш съд. Адвокатката му сподели, че той е подложен на " нелегално и незаслужено отношение " от страна на английското държавно управление поради решението да му бъде отнета полицейската отбрана, когато е във Англия.

Хари, дружно с други високопоставени кралски особи, е получавал цялостна отбрана, обезпечена от страната, преди да реши да се отдръпна от кралските си отговорности и да се реалокира в Калифорния със брачната половинка си Меган през 2020 година

Министерството на вътрешните работи обаче реши през февруари същата година, че Хари автоматизирано ще престане да получава персонална полицейска защита, до момента в който е във Англия, даже и да покрива разноските самичък.

Prince Harry's lawyer says the right to security and safety 'couldn't be more important to any of us' in court challenge against Home Office decision to strip him of armed police guards when he visits Britain
— Daily Mail Online (@MailOnline)
Миналата година по-малкият наследник на крал Чарлз Трети получи позволение да оспори това решение. 

През май Върховният съд се произнесе против Хари, откакто той оспори отхвърли на държавното управление да му разреши да заплаща за личната си полицейска отбрана.

Адвокатката му Шахид Фатима, по думите на която актуалното дело е обвързвано с значимото човешко право на сигурност и сигурност, сподели, че Изпълнителният комитет за отбрана на кралски особи и обществени персони не е спазил личната си политика и не се е отнесъл към Хари по този начин, както към други известни особи. 

Позицията на Хари е била - и продължава да бъде, че би трябвало да му бъде предоставена сигурност от страната предвид на рисковете, пред които е изправен ", сподели Шахид Фатима.

Адвокатът на държавното управление Джеймс Ейди на собствен ред означи, че Хари е бил третиран по " самостоятелен " метод и че " от време на време " ще бъде в групата на лицата, които получават отбрана.

Съдия Питър Лейн е постановил, че по-голямата част от чуванията в продължение на два дни и половина ще бъдат  при закрити врата, с цел да се предотврати нарушаването на ограниченията за сигурност.

Адвокатите на полицията и държавното управление сполучливо твърдяха, че би било погрешно да се разреши на петия по ред правоприемник на английския трон да заплаща за защита. Според тях това би означавало, че богати лица могат да " купуват " особено подготвени чиновници, които да работят като частни бодигардове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР