Примата на родната естрада Лили Иванова събу обувките си на

...
Примата на родната естрада Лили Иванова събу обувките си на
Коментари Харесай

Лили Пее Боса Пред 4000 Зрители

Примата на родната сцена Лили Иванова събу обувките си на високи токчета и пя боса пред 4000 души! Това се случи по време на първия от плануваните три огромни концерта в зала 1 на НДК.

Свалянето на обувките донесе в допълнение улеснение и независимост, а с това тя съкрати и дистанцията с най-верните фенове. Иванова разпростра мощен глас и съумя без изпитание да разплаче залата с някои от по-старите си песни – „За тебе бях“, „Искам те“, „Свири, щурче“ и „Невероятно“.

Лили показва съвършено разположение на духа и тялото пред многочислената аудитория. В репертоара си тя бе подготвила както остарели шлагери, по този начин и доста нови песни, които към момента не са записвани в студио.

„Дано не прозвучи нескромно, само че се веселя, че новите песни ви харесват. Усещам го по реакциите ви“, сподели Иванова и публиката избухна в бурни овации.

След съвсем всяко осъществяване великата певица повърхностно си взимаше по лъжичка мед от бурканче, сложено на дребна масичка до сцената.

„Това е моето гориво, което е по-скъпо и от бензина. Надявам се, че нямате срещу да се подсилвам“, прошепна в микрофона Иванова.

Освен за мощ и тонус мед по време на концерти е постоянно употребен и от задгранични изтъкнати реализатори. Медът поддържа гласа в отлична тоналност, безапелационни са огромните имена в музиката. Преди време италианският исполин Аделмо Форначари, по-известен със театралния си псевдоним Дзукеро, също призна, че не излиза на сцена, без да е хапнал мед или домашно сладко. На италиански език Дзукеро значи „сладък като захар“ точно поради характерния си мил глас.

Иванова се появи на сцената с дребна черна рокля и черен чорапогащник. Освен с перфекционизъм по отношение на своята визия тя е общоизвестна и с прецизния асортимент на екип, който я следва неразделно в годините. Единственият фотограф, утвърден да снима събитието, бе Васил Къркеланов, с който тя работи от дълго време. Бендът бе формиран от музикантите Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов-Еко, Орлин Цветанов, Росен Ватев и вокалното трио „Ла Ти Да“.

Певицата благодари неведнъж и на създателите, основали музиката и текстовете за нейните песни, като ги изброи поименно – Росен Кукошаров, Стефан Вълдобрев, Иван Тенев, Краси Гюлмезов, Артур Надосян и Мартин Карбовски, написа „България днес“.

В края на концерта Иванова изпя парчето „Присъда“, което разплака цялата претъпкана зала. Мнозина присъстващи разясниха със сълзи в очите, че като че ли в този стих е събрана същността й на безспорен актьор.

„Ще ме осъдите уповавам се най-после

денят ще бъде безоблачен и превъзходен.

За нищо няма да се оправдая –

последната ми дума ще е песен…“.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР