Приложения на солта в домакинството Този продукт се използва не

...
Приложения на солта в домакинството Този продукт се използва не
Коментари Харесай

Приложения на солта в домакинството. Почиства отлично петната

Приложения на солта в семейството

Този артикул се употребява освен в готвенето, само че и в козметичните процедури. Полезните й свойства не се изчерпват дотук. Обикновената сол от дълго време се употребява за разчистване на дома.

Премахване на ръждата
Няма да има и диря от ръждата, в случай че употребявате този елементарен способ. Смесете сол с лимонен сок и поръсете с тази примес петното. След 15-20 минути избършете с влажна гъба. Ръждата я няма към този момент.

Почистване на хладилника
За да се отървете от упоритата неприятна миризма в хладилника, е належащо да разредите сол във вода в дребен съд. Избършете рафтовете и стените с тази примес.

Почистване на кафеварката
Използвайте сол и лед. За този способ е належащо да напълните кафеварката с тези две съставки. Разбъркайте сместа усърдно за известно време. След това изплакнете с вода.

Мазнини по тигана
Поръсете дъното със сол и по-късно да го избършете с хартиена салфетка. Ако е належащо, процедурата може да се повтори.

Солта е чудесно средство за отбрана против мравки
Открийте мравуняка и поръсете със сол на тези места. Това ще ги принуди да изоставен своите убежища. Завинаги ще се отървете от дребните вредители.

Бели зъби без кариес
Смесете сол със сода в съответствие 1/1. С тази примес измийте зъбите с четка, по-късно изплакнете с вода. Можете да употребявате средството всекидневно или най-малко 2-3 пъти седмично.

Отървете се от петната от кръв
Накиснете дрехата в хладка подсолена вода. Оставете за 25-30 минути. След това изперете в топла вода с домакински сапун, като усърдно изтъркате петната от кръв.

Вижте още: Предмети за привличане на благополучие в дома съгласно Ванга

Петна от пот
Най-устойчивите петна ще изчезнат благодарение на солта. Смесете 4 с.л. сол в чаша гореща вода. Потопете гъба в съда и избършете петната с нея. Повторете няколко пъти, до момента в който петната изчезнат. След това изплакнете дрехата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР