Приложението на Националната здравна служба на Великобритания NHS App само

...
Приложението на Националната здравна служба на Великобритания NHS App само
Коментари Харесай

Великобритания: Огромен интерес към приложението NHS App за повторна рецепта или записване на час за личен лекар

Приложението на Националната здравна работа на Англия NHS App единствено през юни тази година е дало опция да бъдат поръчани 1,8 млн. повторни предписания, да бъдат резервирани часове за 130 000 прегледа при персонални лекари и да бъдат прегледани 4,8 милиона записа на джипита, което икономисва извънредно доста време както на пациентите, по този начин и на медиците, заяви pharmatimes.com. Използването на NHS App притегля от ден на ден хора и това улеснява доста пациентите на Острова, безапелационни са специалистите.

Повече от 16 млн. повторни предписания са поръчани посредством приложението на NHS през последната година, като милиони пациенти са се възползвали от здравни услуги, налични посредством него. По време на пандемията от COVID-19 потреблението на NHS App бързо се е нараснало, регистрират от службата.

Само през последната година (юни 2021 година – май 2022 г.) докладите на NHS Digital демонстрират, че в с изключение на повторните наставления по този метод са резервирани 3 млн. милиона прегледа при общопрактикуващи лекари, записите на джипитата са прегледани повече от 90 млн. пъти. Чрез приложението са регистрирани и 277 000 решения за даряване на органи.

По този мотив Саймън Болтън, краткотрайно изпълняващ длъжността основен изпълнителен шеф на NHS Digital, разяснява: „ Приложението на NHS е превъзходен образец за това по какъв начин технологиите се употребяват, с цел да оказват помощ на пациентите да поемат надзор върху здравните услуги, които употребяват по комфортен, сигурен и своевременен метод. Милиони възрастни в този момент употребяват приложението всеки месец, с цел да поръчват повторни предписания, да записват час за персонален доктор и да преглеждат своите персонални записи. Чудесно е да забележим по какъв начин използването на приложението продължава да се усилва, помагайки на милиони хора да имат достъп до здравни услуги в цялата страна непосредствено от телефона си “.

Д-р Тимъти Ферис, шеф по трансформацията на NHS, счита, че технологията съществено трансформира картината на медицинските услуги.

„ Приложението на NHS към този момент е в джобовете на милиони хора и им обезпечава елементарен достъп до значими всекидневни услуги на службата, като да вземем за пример приемането на повторни предписания Нашата визия е да трансформираме приложението на NHS App във входна врата за NHS, с доста забавни нови функционалности и промени, планувани за идващите месеци и години - от по-добър достъп до досието при персоналния доктор до опазване дневно и час за ваксина против Коронавирус “, добави той.

Новият проект за цифрово опазване на здравето и обществени грижи, оповестен от Министерството на здравеопазването и обществените грижи на Обединеното кралство на 29 юни слага цел до март 2024 година 75% от възрастното население на Острова да бъде записано за потребление на приложението NHS App.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР