Приложение на телефона ще ни известява веднага при преглед от

...
Приложение на телефона ще ни известява веднага при преглед от
Коментари Харесай

Приложение в телефона ще ни информира за прегледа при лекаря

Приложение на телефона ще ни известява незабавно при обзор от доктор или в случай че ни одобряват в болница. Така, в случай че някой злоупотреби с данните ни, ще разберем бързо и ще можем да сигнализираме.

За да го използваме ни би трябвало електронен автограф. Но от следващата година се предлага това да става по-лесно.

Новината пристигна след среща на съсловните организации на лекари и на фармацевти със здравния министър и премиера

През септември bTV ви описа за Костадин Караманлиев, който инцидентно открива в електронното си здравно досие, че е с две диагнози, които няма. Както и че някогашният му персонален доктор го е преглеждал неведнъж по тях, за което касата му е платила.

„ Много хора, след този случай преди няколко месеца, ме стопират по улицата и ме питат по какъв начин могат да влязат и да си ревизират досието. Повечето хора нямат електронен автограф “, изяснява Костадин Караманлиев.

НЗОК е платила към 16 000 лв. за лекуване, което заведението не е направило

Досието е налично и посредством мобилно приложение на телефона, само че отново ни е необходим електронен автограф. За банкет в болница, обзор, проучване в този момент ще получаваме уведомление от вида пуш-нотификация.

„ Хората по този метод ще бъдат стимулирани интензивно да наблюдават какво се случва с тях. Както и да предотвратяваме възможни злоупотреби “, твърди зам.-министърът на опазването на здравето доцент Михаил Околийски.

„ Винаги в джоба ти стои, няма потребност да влизаш в компютъра, да си проверяваш “, разяснява концепцията на здравните управляващи Костадин.

Сертификатът за ваксина не лимитира свободното придвижване, означи зам.-министър Жени Начева

С плана, включен в бюджета на касата за следващата година, се предлага хората, които нямат електронен автограф, също да имат достъп до досието си посредством мобилното приложение. Личният доктор ще направи техническите връзката.

„ Аз не виждам вид ние да им дадем оторизация с нашите ел. подписи. Ние сега нямаме достъп до здравните досиета на пациентите. Много въпроси има “, разяснява доцент Околийски.

Как тъкмо ще се осъществя препоръчаната смяна, ще е ясно след гласуването в Народното събрание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР