Прилеп беше избран за птица на годината в Нова Зеландия.

...
Прилеп беше избран за птица на годината в Нова Зеландия.
Коментари Харесай

Избраха прилеп за птица на годината в Нова Зеландия

Прилеп беше определен за птица на годината в Нова Зеландия. Дългоопашатият прилеп сграбчи наградата, откакто за него гласоподаваха най-вече хора в онлайн анкета, оповестява Би Би Си (BBC).

Организаторите на допитването включиха прилепа, един от дребното сухоземни бозайници в страната, с цел да покачат известността му като сериозно заплашен тип.

Но успеха подразни някои, като един човек даже разяснява, че това е неуместно. Възмутени фенове на птиците пък засипаха с рецензии обществената мрежа Туитър, наричайки резултатите от анкетата „ цялостен фарс “ и „ манипулирани избори “.

Други обаче видяха в това извънредно нужна победа за всички прилепи по света, след две изключително предизвикателни години за тези животинки, които бяха и към момента са винени за появяването на COVID-19.

Но екологичната група Forest and Bird, която провежда надпреварата всяка година, съобщи, че

включването на прилепа не е опит за възобновяване на имиджа му след пандемията от ковид.

Говорителят Лора Кион сподели в изказване, че „ гласуването за прилепите е и гласоподаване за надзор на хищниците, възобновяване на местообитанията и дейности за климата за отбрана на нашите прилепи и техните пернати съседи! “

Конкурсът „ Птица на годината “ се преглежда като метод за повишение на осведомеността за биоразнообразието и типовете на Нова Зеландия, които са застрашени. В очевидно нарушаване на законите на научната таксономия, Forest and Bird взеха решение да включат сухоземен бозайник за първи път тази година, заявявайки, че прилепите са изправени пред сходни провокации като птиците.

Дългоопашатият прилеп, прочут още като pekapeka-tou-roa, е с размер единствено на палец и победи нелетящ папагал, с цел да завоюва купата.


Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР