Приключва прибирането на реколтата от вишни и череши в Търговищка

...
Приключва прибирането на реколтата от вишни и череши в Търговищка
Коментари Харесай

Приключва прибирането на реколтата от вишни и череши в Търговищко

Приключва прибирането на реколтата от вишни и череши в Търговищка област. Дъждовното време забави акцията, а влагата в интервала на същинското зрее тук-там повреди плода, разясняват стопани. В района с трайните насаждения са засети общо 190 хектара (ха), от които плододаващи 106,3 ха вишни и 84,7 ха череши, оповестиха след питане на Българска телеграфна агенция Министерството на земеделието и храните. 

В землищата на четири от петте общини има масиви с череши. Най-много са те на територията на община Търговище – 43 ха, следва община Омуртаг – 26 ха, и 14,4 ха в Поповско. Към момента са прибрани 114,2 тона черешови плодове. Средният рандеман по общини е: Търговище – 4232 кг/ха, Омуртаг – 2000 кг/ха и 5508 кг/ха в Поповско. 

Трайните насаждения с вишни са 106, 3 ха. В района на Търговищко те са 91 ха, а останалите 12,5 в Поповско. В Антоновско и Омуртагско насажденията са по-малко. На места прибирането на реколтата към момента продължава. 

Кайсиеви насаждения има в землищата на петте общини. Общо в региона те са 12,9 хектара. На този стадий от Министерството не показват данни за междинни добиви. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР