Приключиха образуваните две проверки по случая с отваряне и влизане

...
Приключиха образуваните две проверки по случая с отваряне и влизане
Коментари Харесай

Няма данни за извършено престъпление с изборните бюлетини в Смолян

Приключиха формираните две инспекции по случая с отваряне и влизане в помещението, в което се съхраняват изборните бюлетини в Смолян, оповестиха от Окръжната прокуратура в Смолян. И двете инспекции завършват с отвод за формиране на досъдебно произвеждане, защото не са открити данни за осъществено закононарушение.

Проверките бяха разпоредени от Районната прокуратура в Смолян след сигнали от представители на локална коалиция и политическа партия. Предизборните щабове сезираха държавното обвиняване и ЦИК поради влизане в помещението с бюлетините от ръководителя на Общинската изборна комисия Симеон Велинов в наличието на полицейски чиновник.
Проверка в помещението с бюлетини за локалния избор в Смолян Целта беше да се ревизира сигнал за влизане в помещението
Велинов изясни, че отворил помещението след информация от полицията за проблеми с сензорите на СОТ-а. След като полицейският чиновник ревизирал СОТ-а, помещението било още веднъж заключено.

Представителите на щабовете, които са подали сигналите, към този момент не прецизират дали ще апелират отводите на Районната прокуратура за формиране на досъдебни производства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР