Приключи заседанието на Окръжен съд - София по делото срещу

...
Приключи заседанието на Окръжен съд - София по делото срещу
Коментари Харесай

Съдът отказа да намали гаранцията на Делигълъбов, който дрогиран прегази жена в Самоков

Приключи съвещанието на Окръжен съд - София по делото против Виктор Делигълъбов (за прегазената през юни 2020 година жена на паркинг в Самоков). 

Бяха разпитани петима очевидци - един от охранителна полиция, двама оперативни служащи и тогавашния шеф на Криминална полиция в Самоков. 

Всичките си спомнят за случая, разказват местопроизшествието, което подсъдимият е напуснал с джипа си, а по-късно се върнал на паркинг наоколо. Разказват по какъв начин са търсили джипа по изложение на очевидци и по какъв начин са гледали видеозаписи от камери на здания в непосредствена непосредственост до местопроизшествието - на един от тях се виждал и лидерът Виктор Делигълъбов; в това време той се върнал до колата си и бил арестуван.

Беше разпитана и свидетелката, паркирала покрай местопроизшествието; точно тя се е обадила на тел. 112 за прегазен човек, след което неотложно напуснала мястото, защото била с малко дете, което не желала да става очевидец на гледката. 

Следващо съвещание на съда по делото ще е на 17 май от 13 часа. Тогава ще бъдат разпитани още трима очевидци. Междувременно подсъдимият получи позволение да напусне страната за 7 дни, през които да отиде в Нидерландия за среща със чиновници на техния Национален осигурителен институт по отношение на обезщетение, защото преди случая е работил и се е осигурявал в тази страна.

Също по този начин съдът отхвърли настояването на отбраната да понижи размера на паричната гаранция от 5000 лева, каквато е мярката за неотклонение на Делигълъбов все още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР