Приключи възпоменателна церемония по повод 150 години от гибелта на

...
Приключи възпоменателна церемония по повод 150 години от гибелта на
Коментари Харесай

Румен Радев: И в триумф, и в крушения почитта към Левски остана свята

Приключи възпоменателна гала във връзка 150 години от гибелта на Васил Левски.

" За век и половина България претърпя напредък, гнет, триумфи и крушения, само че почитта към Левски остана свята. Чистата и свята република е надалеч, само че ръката на българите се протяга. Бяхме почтени, подавайки ръка на потърпевшите в Турция и Сирия. " Това сподели президентът Румен Радев пред Паметника на Васил Левски в София.

" Хиляди българи с почтен труд и почтено държание обръщат времето съгласно великите думи на Левски. Само с разсъдък и взаимност може да преведем страната ни през пожара на войната и рецесиите, да спасим от тези, които търгуват с достолепията на страната ни. Само сплотени под трибагреника може да съхраним България, която Дяконът ни завеща. Поклон пред паметта на Апостола. Да живее България! ", сподели в речта си президентът.

Възпоменателни прояви бяха проведени в цялата страна. Още от през вчерашния ден пред паметника на Апостола в София се стичат хора, които слагат цвете в символ на респект към паметта и делото му. Днес пред монумента се изви дълга опашка от искащи да се поклонят пред делото на Васил Левски.

Снощи и в родния град на Апостола - Карлово, също се организира възпоменателна гала. Проявите в негова чест продължиха и през днешния ден с митинг-поклонение пред паметника му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР