Приключи първо заседание в Софийския градски съд по делото за

...
Приключи първо заседание в Софийския градски съд по делото за
Коментари Харесай

Адвокат по делото за разменените бебета в „Шейново“ с нови разкрития по случая

Приключи първо съвещание в Софийския градски съд по делото за обезщетение на едно от фамилиите с разменените бебета. Искът беше импортиран от юриста на фамилията Стоян Стойков и е в размер на 300 000 лв. - обезщетение на майката, бащата, по-голямото им дете и дядото на размененото бебе.

Дотук се е стигна, откакто болничното заведение отхвърли непринудено да обезщети фамилията. Адвокатката на лечебното заведение съобщи, че са разпитани очевидци. Сред тях и акушерка, която е декларирала пред съда, че при изписването на бебето двете гривни са съпоставени и всичко е било наред.

В изявление за NOVA майката на едно от разменените бебета бе безапелационна, че е била изписана небрежно и документите са й били пъхнати в ръцете.

Адвокатът на фамилията съобщи след съвещанието, че измежду очевидците е липсвала акушерка, която е била на промяна в деня на раждането на двете деца и е напуснала работа 2 дни по-късно.

Казусът стана обществен през декември 2022 година, повече от два месеца след раждането на децата. След като втори ДНК тест откри размяната, двете майки се съгласиха децата да бъдат отглеждани от биологичните си родители. Наложени бяха и дисциплинарни санкции на няколко души от личния състав на болничното заведение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР