Приключи гласуването по документите на годишната отчетна конференция на пловдивските

...
Приключи гласуването по документите на годишната отчетна конференция на пловдивските
Коментари Харесай

Пловдивската листа с млади, образовани и реализирани лица

Приключи гласуването по документите на годишната отчетна конференция на пловдивските социалисти, в която участваха 111 делегати от 123 регистрирани. Форумът се организира според разпоредбите за неприсъствено съвещание с персонално полагане на автограф. Делегатите имаха опция да гласоподават и за импортирани в допълнение оферти. До края на изборния ден в събота няма постъпили тъжби или сигнали за изборния развой.

С 86 гласа делегатите гласоподаваха отказ на четирима претенденти за националното заседание: досегашния народен представител Георги Йорданов, Иван Петков - Бебето, Иван Цанов и Стефчо Таушанов. Мотивите бяха два: по време на Местни избори 2019 не са работили за претендента на Българска социалистическа партия и в медийни участия са употребявали обидни прилагателни за пловдивските си приятели. Предложение за отказ към част от пловдивското управление, измежду които двамата заместник-председатели Нина Чавдарова и Атанас Петков и досегашният народен представител Георги Търновалийски също беше импортирано, само че то получи единствено 10 гласа.

Днес ще бъдат извършени три балотажа, като те засягат позициите след 15 място. В първата десетка делегатите към този момент сложиха млади експерти и ярки деятели. Теодора Халачева получи най-голям избор - 85. Тя е най-младата национална представителка в 44. Народно събрание, а в 45. Народно събрание ще отстоява поредно младежката идея. След нея пловдивските делегати подредиха със 74 гласа 32-годишния хирург и татко на няколко месечна дъщеричка доктор Любомир Паунов. Юристката Недялка Петрова е подкрепена с вота на 63 делегати, влиза с висока експертиза в региона на данъчното право. Младежкият координатор Никола Ванков е на 22 -години, той е студент по медицина и деен доброволец в поделение за коронавирус заболели. След него е 31-годишната Таня Николова, политолог и майка на първокласник, която работи към този момент два мандата с групата общински съветници. Следва 36-годишният Димитър Михайлов, който е с инженерно обучение и работи в частния бранш по специалността си. 34-годишният правист и управител на пловдивска болница Веселин Димитров е идващият в листата на Българска социалистическа партия. Този екип на млади, способни и одобрени в редиците на Българска социалистическа партия лица е заслужен да застане зад водачите Корнелия Нинова и проф. Иво Христов. Според решението на Националния съвет 4-то, 10-то и 16-то място са за съдружни сътрудници и гражданска квота.

След провеждането на балотажи Конференцията ще утвърди и окончателния състав на листата по вишегласие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР