Приключи финалният турнир за определяне на представителя на България на

...
Приключи финалният турнир за определяне на представителя на България на
Коментари Харесай

AFC Bloka Huniors ще представя България на Световното първенство по минифутбол

Приключи финалният шампионат за установяване на представителя на България на Световното състезание по минифутбол през октомври на остров Крит. Представителят на АМФЛ София “AFC Bloka Huniors”(София) се оказа най-подготвен, с цел да грабне първото място. Те съумяха да се наложат над „ Станимака” (Пловдив) с 4:1 във финалния дуел. “AFC Bloka Huniors” ще има достойнството да съставлява нашата страна на най-големия футболен конгрес за годината в международен мащаб. Те завоюваха борбата “Road to Crete 2019” и извоюваха правото да се нарекат народен тим на България по футбол.

В шампионата взеха присъединяване 18 от най-силните тимове по Socca 6 в страната. Домакин на конкуренцията бяха град Пловдив и „ Футболна академия Пловдив”. Представители имаха София, Пловдив, Асеновград, Варна, Разград и Благоевград, Пещера и Чирпан. Много от тимовете имаха съществени визитки и история по терените. Очакванията за яростни надпревари и оспорвани борби се сбъднаха.

В първия си мач “AFC Bloka Huniors” започнаха неприятно, откакто изгубиха от опитния тим на „ Сборная” (Благоевград) с 2:1, а Станимака се измъкна от загубата, откакто приключи 1:1 с AFC Trento (София). Вторите мачове в групата бяха решаващи и за двата тима в класирането. Нищо друго с изключение на побед не даваше шансове за излизане на ¼ финали. “AFC Bloka Huniors” се наложи над първенеца на Асеновград „ Есетра комерс” с 5:2, а „ Станимака” победи мъчно с 3:2 първенеца на Благоевград „ Ел класико”.

Така Станимака се класираха непосредствено на ¼ край, а “AFC Bloka Huniors” се наложи да играят бараж с „ Гробарите” (Чирпан), като надвиха безапелационно с 6:1. Жребият срещна “AFC Bloka Huniors” още веднъж със „ Сборная” (Благоевград) в единия четвъртфинал. Този път функциите се размениха и тимът от София се наложи с 3:2. В другия четвъртфинал Станимака се изправи против любимците и миналогодишни спечелили от „ Vip dent”(Пловдив).

В извънреден мач двата тима приключиха 1:1 и се стигна до рулетката на дузпите, в които Станимака се постановиха с 4:3. На полуфиналите “AFC Bloka Huniors” се изправи против своите положителни познайници от МФК Булгари (София). В доста тактически дуел те съумяха да се наложат с 2:1 и да се доберат до последното ходило. Станимака се наложи още веднъж да минат през рулетката на дузпите против първенеца Варна „ Порто – Porto Tour”. След 1:1 в постоянното време те съумяха да се наложат с 5:4 при дузпите в най-изнервеният мач от цялото състезание, в който картоните бяха повече от головете.

На финала софиянци поведоха с 1:0 и съумяха да задържат преднината през първото полувреме. Станимака не съумяха да разчитат на някои от футболистите си и играеха извънредно отбранително, като разчитаха единствено на контраатаки. Контузията на вратаря на пловдивчани не му разреши да доиграе мача и това се оказа решаващо за краиният излаз в мача. Станимака бяха притиснати от къса пейка, невероятна горещина, огромна отмалялост, липса на вратар и гол пасив. Опитаха се да притиснат съперника и да върнат гола, само че софиянци имаха безпощадна контраофанзива и и в границите на 10 минути вкараха още три безответни гола. В самия завършек на мача пристигна и почетното попадение за Станимка за крайното 4:1.

Цветелин Добричов от първенците пък се трансформира в голмайстор на шампионата с 7 гола. Шампионският състав на “AFC Bloka Huniors” бе от вратарите Евгени Александров и Николай Стоилов. В отбрана бяха Цветан Трайков, Михаил Андреев, Стамен Казълов и Стоян Недялков. В халфовата линия играха Юлиан Христов, Добри Добрев, Владимир Бахъров и Бойко Котев. Нападатели бяха Павлин Кузов и Цветелин Добричов, а Стефан Натев бе управител на тима. Легендата на Ботев(Пловдив) и българският футбол Лилчо Арсов връчи купата на новите първенци и пожела триумф на момчетата в Крит. За “AFC Bloka Huniors” следва един месец за подготовка преди започване на шампионата. Месец на работа, тренировки, разузнаване на съперници и установяване на финалният състав. АМФЛ и цялата футболна общественост пожелава триумф на България на
международното състезание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР