Приключи българското участие в София Оупън - единствения турнир от

...
Приключи българското участие в София Оупън - единствения турнир от
Коментари Харесай

Българското участие на "София Оупън" приключи

Приключи българското присъединяване в " София Оупън " - единствения шампионат от календара на професионалната тенис асоциация (АТР) на наша територия. Днес от конкуренцията при двойките отпаднаха и двата наши дуета, които се включиха с " уайлд кард " и стигнаха до 1/4-финалите в зала " Арена Армеец ".

И двата ни тандема имаха допустимо най-тежките противници. Александър Донски и Александър Лазаров отстъпиха пред водачите в схемата от категория " АТР 250 " Симоне Болели и Фабио Фонини от Италия с 4:6, 3:6. Дебютантите в тура Янаки Милев (18 г.) и Пьотр Нестеров (19 г.) пък изгубиха от поставените под №2 Рафаел Матош (Бразилия) и Давид Вега Ернандес (Испания) с 4:6, 4:6.

На сингъл и тримата ни тенисисти в главната скица отпаднаха преди III кръг. На старта проваляне позволи участващият с " уайлд кард " Димитър Кузманов, а звездата Григор Димитров (№3 в схемата) и другият ни представител с " уайлд кард " Александър Лазаров изгубиха на 1/8-финалите.

 

ПРОМЯНА В ГРАФИКА

Същевременно Григор Димитров направи смяна в графика на участията си в професионалния тур. Първата ни ракета (№23 в света) отхвърли присъединяване на шампионата от категория " АТР 500 " в Астана (Казахстан) идната седмица. Българинът ще бъде сменен в главната скица от французина Адриан Манарино.

Димитров отпадна във II кръг на " София Оупън " след проваляне от Иля Ивашка (Беларус) с 3:6, 6:7 (3), а минути след дуела заяви, че възнамерява да промени в програмата си за октомври. Освен надпреварата в казахстанската столица, през идващия месец той е декларирал още участия на шампионатите в Стокхолм (17-23 октомври) и във Виена (24-30 октомври). На 31 октомври пък стартира последният за годината " Мастърс " - в Париж.

След ранното си проваляне в София 31-годишният хасковлия ще отстъпи с една позиция в международната класация и от понеделник той ще бъде №24 в класацията на АТP.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР