Приключенският туризъм се възстановява с много по-бързи темпове в сравнение

...
Приключенският туризъм се възстановява с много по-бързи темпове в сравнение
Коментари Харесай

50 годишните се отдават на все по-често приключенски туризъм

Приключенският туризъм се възвръща с доста по-бързи темпове спрямо всеобщия туризъм, предвижда отчет на Световната организация за авантюристичен туризъм.

През последното десетилетие се следи бързо развиване и усилване на интереса към туризма, обвързван с прекарванията.

„ Време измежду естествените хубости, физическа интензивност и културен релакс - това комбиниране дефинира приключенския туризъм ", уточни в „ Хоризонт до обед " Гергана Николова, районен шеф за Европа и Централна Азия в Световната организация за авантюристичен туризъм.

В основата на всичко това е премеждие, което може да е уелнес прекарване, духовна промяна или помощ за обещано място. Все повече хора последните години се насочват към сходен тип прекарване - в помощ на себе си, само че и в помощ на място, надалеч от хората, което е доста добре за времето на пандемията.

„ Това са хората над 50 години, те имат време, средства и знаят какво желаят. Освен това приключенския туризъм има и огромен финансов принос за всяка една дестинация - 65 на 100 от средствата остават в нея, до момента в който при всеобщия туризъм те са една 15 на 100. Това също ще помогне за възобновяване на бизнеса.

Най-търсените дестинации в този момент са в Европа, а също и Америка, с постигането на огромен % имунизирани хора ", сподели още Николова.

По думите и доста се търсят естествени преходи, кулинарни завършения и велотуризма за всяка инфраструктура, като това включва и потреблението на електрически колела, за всякаква възраст от искащи. Има и доста самостоятелни туристи, или по двама, всичко се приготвя от организация, а хората сами си реализират пътуването, като за това се изисква да се плануват всички опасности за тези туристи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР