Приказка за България се казва новата книга на Румен Манов,

...
Приказка за България се казва новата книга на Румен Манов,
Коментари Харесай

Книга за всеки български дом - Приказка за България

„ Приказка за България ” се споделя новата книга на Румен Манов, която към този момент беше показана в няколко града на страната. Луксозното издание със 700 страници несъмнено си заслужава, даже и единствено поради уважението към дългогодишните старания на създателя филантроп, който усърдно е събирал всички обстоятелства, фотоси и предмети от близката история на нашата Родина. Те разказват цели два и половина века от нейното битие фактологично, достоверно, пълнокръвно и правдиво. Идеята на Манов е да направи българската история още по-известна и позната измежду сънародниците си у нас и по целия свят, само че и измежду чужденците, които се интересуват от нея. Именно по тази причина изданието е на български и на британски език. От експерти, които към този момент се срещнаха с нейното наличие, тя е наречена „ Най-голямата издавана до момента българска книга ” - освен поради размерите и тежестта си от към 6 кг.

 Съдържанието е илюстрирано с хиляди документи, снимки на артефакти и предмети, както и архивни фотоси, разкриващи живота на предците ни от ХVІІ до ХХ в. Някои от тях за първи път стават обществено притежание, измежду които незнайни фотоси на Раковски, Стамболов, на щаба на Филип Тотю, както и тефтерчето на Дойчин челник, други са изложени в истинския си тип. На премиерата му, състояла се напролет в криптата на храм-паметника „ Св. Александър Невски “ в столицата, създателят й посочи, че народът ни може да се гордее със своята история и здрав корен.

 „ Приказка за България “ е плод на 30-годишните старания на създателя да събира и колекционира остарели движимости. През ръцете му са минали към 20 хиляди предмета и документи, част от които е дарил на галерии, читалища, библиотеки и градски архиви. Самият той е историк, колекционер и притежател на столичната изложба „ Нерон “. Изданието продължава своето турне из цялата страна. Неотдавна то бе показано в Историческия музей в Добрич. Предстои да бъде разпространявано и посредством интернет уебсайт. Както акцентира създателят на „ Приказка за България “, „ който има тази книга, децата и внуците му няма да са безродници “.

          

*Снимките са оразмерени по отношение на уеб стандартите.

Снимки: www.alba-books.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР