Приходите за първите девет месеца са 877 млн. лева или

...
Приходите за първите девет месеца са 877 млн. лева или
Коментари Харесай

"Билла България" ще продава и онлайн от следващата пролет

Приходите за първите девет месеца са 877 млн. лв. или 22% растеж Тази година компанията възнамерява да открие 9 нови обекта Заради инфлацията потребителите купуват най-вече артикули на промоция и пазарят по-малко
И " Билла България " ще стартира да продава онлайн. Това ще стане през първото тримесечие на идната година, заяви изпълнителният шеф на " Билла България " Вигинтас Шапокас на среща с медии. Така немската верига влиза в групата на хипермаркетите, които ще имат интернет доставки. До тук онлайн артикули продават " Метро ", " Кауфланд ", " Фантастико ", " Т-маркет ", HIT Max, " Паркмарт " и профилираните единствено в нишата търговци ebag, " Гастроном " и " Супермаг ", които се сляха, както и " Количка ", " Ранди ", " Гладен.бг ", DelivMe, Shop24, " БГ маркет ". От огромните само " Лидл " не е оповестила цифровия си проект.

За интернет продажбите " Билла " ще си партнира с Glovo. С доставчика към този момент работят " Кауфланд " и " Фантастико ".

Детайлите по тази нова за компанията активност още не са изчистени, само че е към този момент е ясно, че онлайн търговията ще започва първо в София с необятна гама от оферти, разгласи Вигинтас Шапокас.
Реклама Още магазини
" Билла България " ще влага 50 млн. евро през 2023 година в нови магазини, реорганизация и възобновяване на съществуващи и в разширение на складовата база на сдружението.

Веригата, която е с максимален брой супермаркети в страната (145 в 45 града), възнамерява да открие 12 нови обекта през 2023 година и по 18 - през 2024 и 2025. Част от тях ще бъдат в по-малки обитаеми места, а също и по кварталите в огромните градове. " Потенциалът на българския пазар е голям, има опция за отваряне на не по-малко от още 100 магазина на веригата, защото българският консуматор продължава да избира обичайна търговия ", посочи изпълнителният шеф на " Билла България ".

Новост за българския пазар ще бъде и предлагането на още две лични марки на веригата - REWE Bestе Wahl и Ja!, които съгласно Вигинтас Шапокас ще подсигуряват немско качество на български цени.

Очаква се също през идната година веригата да заложи на персонализирани предложения до клиентите си съгласно самостоятелното им търсене и покупки.
Реклама Приходите порастват
За последното тримесечие на тази година приходите на " Билла България " скачат с 30.9% по отношение на същия интервал на 2021 и доближават 305 млн. лв.. С 19.2% нараства и броят на пазарувалите от магазините на веригата през юли-септември. На база съпоставяне с еднакъв брой филиали регистрираният растеж на оборота за третото тримесечие е 22.2%, а нарастването на клиентите е с 12.6%.

За деветмесечието комерсиалната верига регистрира 877 млн. лв. продажби (22.3% ръст), както и с 16.3% повече клиенти. Оборотът въз основата на еднакъв брой магазини е 820 млн. лева (15.5% ръст), а броят на пазарувалите е с 10.9% по-голям.

" За цялата 2022 година чакаме 25% растеж на продажбите ", предвижда Вигинтас Шапокас и посочи, че " Билла България " е втората най-бързо растяща верига в групата REWE след " Пени маркет " - Румъния.

В тези цифри обаче огромен принос има инфлацията, която за година е 18%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР