Приходите в европейския футбол достигнаха 29,5 милиарда евро през сезон

...
Приходите в европейския футбол достигнаха 29,5 милиарда евро през сезон
Коментари Харесай

`Приходите в европейския футбол са нараснали със 7 процента през сезон 2021/2022

Приходите в европейския футбол доближиха 29,5 милиарда евро през сезон 2021/2022, което е нарастване със 7% спрямо предходната акция, разгласи компания „ Делойт “, представена от Агенция Франс Прес.

В годишния си отчет „ Делойт “ отбелязва, че тази градация се дължи най-много на продажбата на билети и на комерсиалните доходи, които са се нараснали след премахването на рестриктивните мерки, свързани с пандемията от ковид.

Петте огромни футболни шампионати в Европа (Англия, Германия, Италия, Испания и Франция) са създали доходи от 17,2 милиарда евро, което е 10% нарастване, и по този метод се минава равнището от преди пандемията – 17 милиарда евро през сезон 2018/2019.

В тези пет шампионата парите за заплати са се усили с 15% спрямо интервала преди пандемията, с цел да доближат до 12,3 милиарда евро.

Английската Висша лига остава шампионата, което генерира най-вече пари – 6,4 милиарда евро, а на второ място е испанската Ла Лига с 3,3 милиарда евро. Парите за заплати в Англия обаче надвишават приходите за пета поредна година.

„ Тези цифри демонстрират, че европейският футбол е излязъл от своя най-труден интервал в историята “, разяснява Тим Бридж, който е в отдела „ Спорт Бизнес “ на „ Делойт “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР