Приходите в бюджета на Украйна покриват по-малко от половината от

...
Приходите в бюджета на Украйна покриват по-малко от половината от
Коментари Харесай

На Украйна и трябват 5 млрд. долара на месец, за да не орязва бюджета

Приходите в бюджета на Украйна покриват по-малко от половината от разноските след нахлуването на Русия и Киев ще би трябвало да понижи внезапно бюджетните разноски, в случай че не получи спомагателна финансова помощ извън. За това предизвести ръководителят на финансовата комисия на украинския парламент, представен от " Ройтерс ".

" Трябва да заемаме по 5 милиарда $ месечно. Ако не ги получим, ще би трябвало да свием разноските ", изясни Данило Хетманцев.

Той уточни, че през май държавното управление е събрало налози в размер на 101 милиарда гривни (3,42 милиарда долара), само че е трябвало да похарчи 250 милиарда гривни за финансиране на армията и поддръжка на хора, които са били принудени да изоставен домовете си или чиито жилища са били разрушени.

Този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че около 20% от украинската територия в индустриализираните източни и южни елементи на страната е окупирана от съветски сили, които нахлуха на 24 февруари. Водят се сражения за други региони.

Международните финансови организации очакват украинската стопанска система да се свие с 35%-45%, тъй като огромен брой компании са прекратили активността си и не могат да заплащат налози.

" Ние нямаме капацитет в стопанската система да вдигнем налозите. Не можем да се оправим без помощта на нашите сътрудници, до момента в който боевете не престават ", безапелационен бе Хетманцев.

Той означи, че Съединените щати, Европейската комисия и някои страни са дали финансова поддръжка - заеми и безплатни средства - но сумата е надалеч под нужните 5 милиарда $ на месец.

По данни на украинското Министерство на финансите страната е получила 151,1 милиарда гривни (5,12 милиарда долара) от задгранични сътрудници в интервала януари-май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР