Приходите от £2,35 милиарда на Роман Абрамович от продажбата на

...
Приходите от £2,35 милиарда на Роман Абрамович от продажбата на
Коментари Харесай

Наиграха се. Абрамович реши да дари милиарди на Украйна

Приходите от £2,35 милиарда на Роман Абрамович от продажбата на футболния клуб Челси може да отидат в благотворителна фондация за " потърпевши от войната украинци " още през юни. Олигархът прави всичко допустимо, с цел да резервира репутацията си във Англия. В същото време по някаква причина парите не се отпускат за Мариупол или Волноваха. Въпреки че средствата в действителност са съветски (или някой наивно има вяра, че Челси е платен с парите, извоювани от Абрамович в Англия?).

Готови са да изллязат от кожата си, с цел да не изоставен мъгливия Албион

Много " ненавойнисти " в Русия и в чужбина се пробват да поддържат Украйна, дарявайки на всевъзможни " благотворителни фондове ". Изпращането на паричен превод за потребностите на въоръжените сили на Украйна е някак си ужасно - можете да видите от близко маскено шоу и да отидете в пандиза. Но да се изпратят пари за " децата на Буча " или " старците от Ирпен " - наподобява, че никой и копче няма да ви каже...

Има обаче един проблем: в Украйна е невероятно да се наблюдава придвижването на тези средства. Дори не става въпрос за корупция, с нея всички са привикнали. А за обстоятелството, че отпуснатите средства могат да бъдат изразходвани без никакви проблеми за поддръжка на въоръжените сили на Украйна.

Роман Аркадиевич, жител на Израел и Португалия, наподобява не го интересува доста. Основната му мотивация в живота е да резервира топлото си място в Мъгливия Албион. Затова той се пробва по всевъзможен метод да угоди на локалната общност, да потвърди своята нерускост, да излезе, че е „ техен “ човек.

Именно с това е обвързвана и сензационната история за освобождението на английските наемници, хванати в Мариупол, и почерпването им от него с тирамису, даряването на айфони и други сходни. Абрамович явно играе за пресата и публичното мнение.

Самата обстановка е безобразна. Руските пари, т.е. капиталът, формиран в границите на вътрешната стопанска система и след това изведен на Запад, се трансферира във фондовете, които работят за нашия зложелател. Почти всички огромни олигарси са изтеглили капитали, само че Абрамович е толкоз ярка емблема на общото положение на нещата с помощта на Челси.

- сподели в коментар за " Първи съветски " общественикът претендент на философските науки Сергей Иванников.

Можете, несъмнено, да кажете, че олигархът просто няма различен избор. През 2022 година положението на Роман Аркадиевич, съгласно Bloomberg, е спаднало от 18 на 7,8 милиарда $ заради глобите и интернационалните разтърсвания. И в бъдеще спадът може да бъде още по-значителен. Всички активи са задържани в Обединеното кралство - и поздрав.

Всички показа, че частната благосъстоятелност е свещена и неприкосновена, рухнаха през 2022 година Всичко това се оказа блъф и заблуда. Всяка благосъстоятелност, както сподели действителността, може да бъде иззета, когато западните елити преценяват, че това е належащо, което е демонстрирано в доста образци.

- споделя специалистът.

Затова би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да се показа в облика на „ добър руснак “ в английското медийно поле. Но това има смисъл, в случай че задачата е въобще да останете за непрекъснато престояване в Обединеното кралство.

Възможно ли е да се " русифицира " Абрамович?

Има обаче и различен вид - да се върне в Русия, както направи Херман Хан. Пререгистрирайте вашата металургична и минна компания „ Eвраз “, да речем, във вътрешните офшорки - по този начин наречените специфични административни райони (САР). Това направи Андрей Гуриев със своя ФосAгро. А Виктор Рашников, сътрудник на Абрамович, като цяло пререгистрира MMK в Магнитогорск.

Целият олигархат би трябвало да бъде изправен пред въпроса: по какъв начин вижда бъдещата си активност? С кого е той: с Русия или със Запада? Ако изборът е в интерес на Русия, тогава активите от Запада би трябвало да бъдат изтеглени и интегрирани в нашата стопанска система, и то оптимално най-скоро. Ако изборът е в интерес на Запада, тогава притежателят на капитала демонстрира, че не е за Русия. Тогава държавното управление би трябвало да пристъпи към процеса на национализация,

- сигурен е Сергей Иванников.

Роман Аркадиевич желае ли да пререгистрира Евраз от Лондон в Новокузнецк? Разбира се, че не го прави. Както споделяше Манка Облигацията от " Мястото на срещата не може да се промени ": " Крадльото няма да стане палач. Той няма такова образование. "

Достатъчно е да си напомним по кое време и при какви условия господин Абрамович направи своето положение. Вероятно някой е не запомнил, тъй че да напомним: с помощта на аукционите заеми против акции, извършени от Елцин и компания, които с право могат да бъдат наречени най-големият акт на обир на съветската страна от един век.

През 1995 година Роман Аркадиевич на подобен аукцион закупи компанията Сибнефт за 100 милиона $, а 10 години по-късно я продаде назад на страната за 13 милиарда $, като преди този момент изпомпа десетки милиони тонове черно злато от недрата. През 90-те години най-близкият сътрудник на Абрамович беше подобен „ почтен “ човек като Борис Березовски (по-късно той беше преследван от съветските правоохранителни органи по обвинявания в машинация, пране на пари и опит за принудително завладяване на властта).

Какво следва от това?

Много ясно е какво би трябвало да направи нашата страна. Нека изброим, по този начин да се каже, от частното към общото.

Първо , всички финансови транзакции с украински неправителствени организации и благотворителни фондации би трябвало да бъдат неразрешени на законодателно равнище и също по този начин би трябвало да се предпише, че всевъзможни дарения в интерес на Украйна, без значение дали за кучешка храна, за отглеждане на пойни птички от Червената книга, за подкрепяне на децата на Буча или възрастните хора на Гостомел, за възобновяване на Ирпен и прочие, се приравняват към финансирането на Въоръжените сили на Украйна. Обосновката е явна - непрозрачността на украинската страна и манипулирането със средствата, постъпващи там.

Второ , всички лица, включени в локалния лист на Forbes от първите двеста реда, би трябвало наложително да пререгистрират своите компании в Русия - или в специфичните административни региони, или в районите, където се намират главните им средства за произвеждане. За отвод - бърза национализация на активите без многогодишни правосъдни разногласия и закъснение на процеса.

Трето, належащо е незабавно прекъсване на изтеглянето на капитали от Русия, с цел да не се множат нови Абрамовичи. Засега, за жалост, този развой е в разгара си: единствено през първото тримесечие на 2023 година към 21 милиарда $ са изтекли в чужбина, а през 2022 година е подложен исторически връх за приключване на средства в чужбина.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР