Приходите от нефт и газ в бюджета на Русия възлизат

...
Приходите от нефт и газ в бюджета на Русия възлизат
Коментари Харесай

Русия печели с 46% по-малко от нефт и газ спрямо миналата година

Приходите от петрол и газ в бюджета на Русия възлизат на 521 милиарда рубли през февруари, което е нарастване по отношение на 424 милиарда рубли през януари месец. На годишна база обаче понижението е с 46.4%.

Това демонстрират данните на Министерството на финансите на РФ.

Данъкът върху добива на потребни изкопаеми - газ, се е нараснал до 121 милиарда рубли през февруари (86% на годишна база), като това обаче се дължи на допълнителната еднократна вноска, с която бе длъжен " Газпром " в размер на 50 милиарда рубли.

Основните доходи от петрол и газ в Русия за тази година се предвиждаха да бъдат 8 трлн. рубли, само че заради загубите те към този момент няма да са по-високи от 6 трлн. рубли.

Руските организации извеждат като водещо, че отклонението на фактически получените доходи от петрол и газ от очаквания месечен размер на приходите от петрол и газ е позитивно в размер на 12,3 милиарда рубли. Интерфакс показва, че последният път, когато приходите от петрол и газ надвишиха упованията, беше през декември, а преди този момент - през август.

Спадът на вноските в националния бюджет идва, откакто цената на суровия нефт " Уралс ", който е от основно значение за съветския експорт, се продаваше със забележителна отстъпка спрямо референтната стойност на нефт " Брент ". Европейският съюз забрани от 5-ти февруари на по-голямата част от вноса по море на недопечен нефт и петролни артикули от Русия, а Групата Г-7 наложи таван на цените на съветските нефтопродукти.

В същото време приходите от съветски природен газ понижиха с съвсем 42% през февруари по отношение на миналата година до 161 милиарда рубли, защото даже по-високите доходи от налога за рандеман на минерали не съумяха да компенсират загубите от експортните мита. Бюджетните доходи от износни мита за газа спаднаха с цели 81% до 40 милиарда рубли, откакто националният газов гигант  " Газпром " понижи доставките на синьото гориво към Европа, а цената доста спадна на фона на по-топлото от нормалното зимно време.

Министерството на финансите възнамерява да отдели 119,8 милиарда бр. рубли от 7 март до 6 април за продажба на задгранична валута в рамките на бюджетното предписание, като дневните продажби възлизат на равностойността на 5,4 милиарда бр. рубли. От 7 февруари насам дневните продажби възлизат на 8,9 милиарда английски лири.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР