Приходите от Beyond Meat се сриват на фона на спада в търсенето на растителни алтернативи

...
Акциите на фирмата паднаха с 10% в понеделник.На фона на
Коментари Харесай

Акциите на фирмата паднаха с 10% в понеделник.

На фона на кризата с разходите за живот потребителите вероятно избират по-ниски цени животински протеин пред алтернативи като продукти на растителна основа.

Неяснотата около ползите от алтернативите на растителна основа също оказва влияние върху растежа, каза изпълнителният директор Итън Браун в призив към инвеститорите.

" Тази промяна във възприятието не е без насърчение от групите по интереси, които са успели да посеят съмнение и страх около съставките и процеса, използвани за създаването на нашето и други растителни меса“, добави той.

Компанията се бори да се хареса на нови клиенти поради схващанията, че продуктите му са нездравословни и прекалено преработени, каза той.

Веган инфлуенсър Жана Самсонова „умира от глад“ след десетилетие на ядене само на сурови плодове и зеленчуци

Но той стартира рекламна кампания, за да обясни по-добре своя „ясен и прост“ производствен процес и да подчертае здравните характеристики на продуктите, добави той.

„Ще бъдем много по-агресивни в нашия маркетинг“, каза г-н Браун. „Това е въпрос на образование. Фактите са налице. Ползите за здравето от нашите продукти са много силни.“

Той каза, че компанията се е свързала с някои конкуренти, за да обсъдят съвместната работа по реклами, за да помогнат за промяна на възприятията относно храните на растителна основа.

Прочетете повече:
Главният оперативен директор на Beyond Meat е зареден с батерия, след като се твърди, че е ухапал носа на човек
Веганската и вегетарианска диета може да увеличи риска от инсулт, предполага проучване

Компанията „тества“ намаления на цените

Компанията прогнозира приходите си за 2023 г. да бъдат между $360 милиона и $380 милиона (£283m-£299 милиона), в сравнение с предишни очаквания от $415 милиона (£326 млн.).

Beyond Meat "тества" намаляване на цените, за да привлече клиенти, като предлага основните си продукти на цена, равна или по-ниска от техния еквивалент на животински протеин.

В Европа и UK Beyond Meat прави бургери и хапки на растителна основа, но тези продукти не се предлагат в САЩ.

Г-н Браун каза, че очаква ресторантите за бързо хранене в САЩ да добавят опции на растителна основа в близко бъдеще.

През октомври миналата година Beyond Meat заяви, че ще съкрати работни места, за да спести около $39 милиона (31 милиона) от разходи.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР