Приходите на британската финтех компания Revolut са нараснали с 45%

...
Приходите на британската финтех компания Revolut са нараснали с 45%
Коментари Харесай

Revolut отбелязва рекордни приходи, печалбата му пада

Приходите на английската финтех компания Revolut са нарастнали с 45% до рекордните 923 милиона паунда (1,1 милиарда долара) през 2022 година, само че чистата облага е спаднала до 6 милиона паунда – намаляване от 26 милиона паунда през миналата година, разгласи компанията забавените си доклади в петък.

Revolut има 26,2 милиона клиенти, което е с съвсем 10 милиона повече от 2021 година Компанията заяви още, че е нараснала разноските си за стартиране на нови артикули и световна агресия, както за удвояване на броя на чиновниците.

Главният изпълнителен шеф Николай Сторонски показва в годишния отчет, че компанията остава „ отдадена на своето заявление за банков лиценз в Обединеното кралство “.

Revolut, който беше класиран като най-ценния стартъп в Обединеното кралство, когато беше оценен на към 33 милиарда $ през 2021 година, кандидатства за банков лиценз в Обединеното кралство при започване на същата година, само че към момента чака утвърждение.

През септември компанията съобщи, че е получила позволение да отсрочи подаването на годишните си доклади за втора поредна година.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР