Приготвяйте ястията им в приказни форми, за да ги приучите

...
Приготвяйте ястията им в приказни форми, за да ги приучите
Коментари Харесай

За грижовни майки: Храните, с които децата ни растат по-умни и как да ги приготвяме

Приготвяйте ястията им в приказни форми, с цел да ги приучите да ядат здравословно
От момента, в който децата ви към този момент не живеят единствено с кърма или приспособено мляко,
трябва да сте доста деликатни какво слагате в чинията пред тях. Защото отговорността да порастват здрави и умни и да одобряват нужните за развиването им витамини и минерали е единствено ваша.
Още от началото наложете правила на хранене – яде се седнал, без работещ тв приемник, телефон или таблет. Трябва да научите децата си, че фамилната вечеря е свещено време за всички, когато разказвате деня си, споделяте претърпяното и мечтаете за взаимни пътувания.

Децата, които употребяват фаст фууд, имат по-нисък коефициент на просветеност спрямо връстниците си, които се хранят с домашно приготвена прясна храна. Заключението е на специалисти от Лондонския университет, в което са взели участие 4000 деца на възраст от 3 до 5 години. Резултатите безусловно шокирали експертите.
Проучването им потвърждава, че методът, по който децата се хранят, директно влияе върху равнището на интелигентността им. Изследователите са безапелационни, че честата консумация на храна, приготвена в домашни условия от пресни артикули, има позитивно влияние върху прочувственото и психологично развиване на децата.

Две други проучвания, извършени в Австралия и Съединени американски щати, пък демонстрират, че учениците, които се хранят с фаст фууд, имат по-ниски достижения в учебно заведение и с сред 2 и 5 точки по-ниски резултати на тестванията за просветеност, в сравнение с децата, които постоянно одобряват здравословна храна.
Да се изключат изцяло нездравословните консерванти и оцветители от храната на децата ви, е невероятно.
Дори да сте най-амбициозните родители в това отношение,
много от нездравословните химикали са изписани по друг метод или не са упоменати в наложителните етикети. Проблемът не е единствено тук, има го и в развитите европейски страни.

Като виновни родители си поставяйте изпълними цели – топла и потребна храна, ограничение на фаст фууд, вафли, чипс и всевъзможни други „ вкусотии “. Диетолозите имат едно златно предписание – пазарувате ли нещо опаковано, то сигурно съдържа химия.
Така че не го купувайте.
Осигурявайте в менюто на децата си пресни плодове и зеленчуци, сирене, пълнозърнести бисквити, които може да извършите дружно у дома, яйца, мляко, фрешове. Бъдете твърди по отношение на газираните питиета и ги изключете от менюто на цялото семейство. Кофеинът е изцяло неразрешен за децата и се съдържа в огромно количество в енергийните питиета, които младежите толкоз доста харесват.

Опитвайте да намирате месо от животно, отглеждано на село, без хормони и антибиотици. Ако вие не ядете месо и сте решили и детето ви да не употребява, увеличете приема му на мляко, сирене и яйца, с цел да предотвратите недостига на витамин В12, калций, желязо и протеини. И още нещо значимо – даже и вие самите да сте веган, не правете детето си подобен – когато е малко, то не може да се лиши от всички скотски артикули.
Гответе също риба, фасул, леща, нахут, кафяв ориз, включете в менюто си сусамов тахан, фъстъчено масло и хумус.
За да съумеете да възпитате у децата си интерес към домашната храна, им я приготвяйте в забавен тип още когато ги запознавате с нея. Това е може би един от дребното сигурни способи да ги научите да се хранят потребно.


Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР