Приготвянето на понички в домашни условия е много просто, ако

...
Приготвянето на понички в домашни условия е много просто, ако
Коментари Харесай

Как се правят понички - ръководство за начинаещи

Приготвянето на понички в домашни условия е доста просто, в случай че знаете няколко секрети, които ще споделим в този момент с вас. Поничките – сладко печиво от тесто с квас, пържени в доста лой. Тестото с квас не се подготвя бързо, тъй че за феновете на мързеливите сладки има вариации с по-бързо тесто, което не съдържа квас, а с други набухватели.

Изберете този, който ви хареса най-вече. Но ние ви предлагаме да опитате обичайното тесто с квас, което ще даде точно усета на детството, който евентуално още си спомняте.

Традиционната форма на поничките е неголеми бухнали пръстенчета. Могат да бъдат разнообразни - от нормалното пържено тесто, до понички с разнообразни пълнежи – яйчен крем, течен шоколад, ягодово сладко, лимонен пудинг.

Без значение какъв заряд избирате, основното е да разберете, че най-вкусните понички са домашно и ръчно приготвените със личните ви ръце. И несъмнено - не забравяйте възприятието за мярка, тъй като е висококалорична храна, приготвена по не най-полезния метод.

Домашно приготвените понички не изискват специфични умения. Трябва да знаете единствено няколко тънкости, които ще ви оказват помощ да приготвите донътите.

Лесно можете да им придадете и познатата форма, за което има два метода. Първият, тестото се оформя на фитил, режат се на равни по мярка топчета и на всяко топче се придава форма на кръг и с палец в средата се прави дупка.

Вторият метод е: тестото се разточва на няколко кори и от тях се режат пръстени с стремежи размер, чрез резци.

Не забравяйте, че поничките се пържат, когато удвоят размера си.

Ако желаете пълнени понички, тогава се прави дребен прорез в тестото и го напълните с крем или някакъв подобаващ заряд.

За да ги изпържите, е нужно да е с доста лой в бездънен съд - маслена баня, при температура не по-ниска от 180 градуса.

Всяко растително масло е уместно за пържене, като най-важно е да не се пържат прекомерно доста понички в същото масло. Изпържените понички се изваждат най-добре с решетъчна лъжица и се слагат върху хартиена забрадка, с цел да се всмуква непотребното масло. Още горещи, поничките се поръсват с пудра захар, която малко ще се поразтопи и те ще добият сладка коричка.

Ето и идеалната рецепта, с цел да се научите по какъв начин се вършат домашни понички, в случай че сте новак.

Домашни понички

суха квас – 2 ч.л.

брашно – 350 г

растително масло – 3 с.л.

захар – 3 с.л.

сол – щипка

яйца – 1 бр.

прясно мляко – към 200 мл

растително масло – за пържене

Начин на подготвяне: Загрейте леко млякото и прибавете маята към него, разбъркайте. Добавете няколко супени лъжици брашно и 1 с.л. захар, оставете да престои на топло място за към 30 минути.

След това, прибавете останалото брашно, захарта, солта, яйцето и растителното масло, разбъркайте. Покрийте тестото с памучна забрадка и оставете за още 30 минути на топло място.

След като тестото усили размера си, още веднъж премесете и оформете понички с обичайна им форма.

Загрейте маслото в съд с дебело дъно и високи страни, поставяйте поничките на порции, с цел да ги изпържите. Пържите до леко златиста коричка от двете страни.

Поставете готовите понички върху кухненска хартия, с цел да се всмуква непотребната лой. Преместете поничките в различен съд и от сърце поръсете с пудра захар.

Ароматни понички с леко хрупкава коричка - меки от вътрешната страна и поръсени с пудра захар – обичаното лакомство от детството.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР