Приготвени правилно, смутитата са хранителни източници на енергия, чрез които

...
Приготвени правилно, смутитата са хранителни източници на енергия, чрез които
Коментари Харесай

Седем съвета за приготвяне на перфектното здравословно смути

Приготвени вярно, смутитата са хранителни източници на сила, посредством които организмът ви може да се зареди със здравословни плодове и зеленчуци. Неправилно приготвени обаче, те могат да ви набират непотребна захар, мазнини и изкуствени съставки.

Най-добрият метод да се насладите на смути? Направете си ги сами.

Те са освежаващи, лесни за отпиване в придвижване и цялостни с потребни за здравето хранителни субстанции. Но смутитата от хранителни магазини и веригите за бързо хранене постоянно съдържат съществени количества захар и мазнини.

Някои имат повече от 600 калории в една чаша, а въглехидратите елементарно могат да доближат дневната нужна доза. Но верният микс от съставки може да обезпечи мощна доза хранителни субстанции и витамини.

Използвайте следните препоръки, с цел да приготвите здравословно смути, с цел да подхраните тялото си, без да добавяте непотребни калории.

Полезните смутита имат задоволително лед

 здравословни смутита

Проучване от 2016 г на American Journal of Clinical Nutrition демонстрира, че хората, които пият плътни смутита, се усещат по-сити от тези, които одобряват по-течна версия - даже когато броят на калориите е идентичен! Най-добрият метод да подсилите смутито си без да добавяте калории? Лед.

Полезните смутита съдържат нискомаслени или обезмаслени млечни артикули

Смутитата, които са калорийни бомби, могат да се създадат със сладолед или пълномаслено кисело мляко, само че нискомасленото или обезмаслено кисело мляко, или извара дават на смутито ви здравословна доза протеин без непотребни калории.

Полезните смутита имат цели плодове

Съдържа ли вашето смути плодов сок вместо нарязан плод? Пропускате съвършена опция за банкет на фибри, която лишава повече време за мелене, тъй че да не изпитвате още веднъж апетит единствено час след хранене. Опитайте банан, смесени горски плодове или ябълка. Замразените плодове могат да създадат усета на вашето смути по-плътен и кондензиран. Можете да нарежете зрели праскови, сливи, нектарини, ягоди, череши и кайсии, по-късно да ги замразите, до момента в който стегнат. Съхранявайте в обособени торбички, с цел да имате подготвена доза за подготвяне на съвършено здравословно смути смути.

Полезните смутита не се опасяват от зеленчуците

Освен в случай че към този момент не сте фенове на соковете от зеленолистни, може да наподобява необичайно да добавите зеленчуци към смутито си. Но листните зеленчуци като спанак и къдраво зеле се смесват прелестно в смутито и способстват като съставки за битка с заболяванията.

 съвършено смути със зеленолистни

Освен това сладките плодове маскират явния усет на зеленолистните, тъй че в никакъв случай няма да разберете, че са там. Разбира се, те ще оцветят напитката ви в зелено, тъй че в случай че се пробвате да подмамите малко дете да одобри потребното смути, помислете за прибавяне на какао, с цел да скриете цвета.

Полезните смутита съдържат омега-3

Една супена лъжица ленено брашно играе добра роля в набирането на потребни фибри и омега-3 мастни киселини. Но за задачата използвайте ленено брашно или смляно ленено семе, а не цели семена. Целите семена ще преминат непосредствено през храносмилателния тракт, без да доставят нужните хранителни субстанции.

Полезните смутита могат да се похвалят с потребни мазнини

Малко ненаситени мазнини (половин авокадо или супена лъжица ядково масло) също ви поддържат сити. Ключовата дума е малко, другояче ще превърнете смутито в калорийна бомба.

Полезните смутита имат сладостен усет - без добавена захар

Ако смутито няма усет, няма смисъл да го пиете. Но можете да постигнете това сладко чувство с кокосово мляко или вода. Можете също да смесите една или две чаени лъжички мед, малко дестилат от ванилия или малко неподсладено какао на прахуляк или канела.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР