Приетата методика от НС на НЗОК няма да заработи по

...
Приетата методика от НС на НЗОК няма да заработи по
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: МФ да се занимава с управление на финансите на държавата и да не се опитва да налага опасни регулации в здравеопазването

Приетата методика от Народно събрание на НЗОК няма да проработи по ред аргументи. Още при приемането на този текст аз предизвестих от трибуната на Народното събрание за заплахата от него. И това е по този начин, тъй като министерство на финансите предлага неща, от които не схваща и го прави по най-порочния метод през преходните и заключителните разпореждания на Закона за бюджета на НЗОК. Това сподели за Zdrave.net ръководителят на Парламентарната здравна комисия проф. Костадин Ангелов по отношение на новата методика за заплащане на онколекарствата в лечебните заведения, която беше призната на последното съвещание на Надзорния съвет на НЗОК.

МФ да се занимава с ръководство на финансите на страната и да не се пробва да постанова рискови регулации в опазването на здравето, съобщи той и добави: „ В Комисията по опазване на здравето сме предложили нови текстове на въпросната наредба. В момента тече тяхното обществено разискване ”.

Твърдо сме решени да защитим публичния интерес, а до тогава предлагам Народно събрание на НЗОК да откри метод да успокои системата, безапелационен бе проф. Ангелов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР