Приемателната комисия за издаване на Акт 16 за новата част

...
Приемателната комисия за издаване на Акт 16 за новата част
Коментари Харесай

Кметът Портних обеща: Скоро бул. Левски ще получи Акт 16

Приемателната комисия за издаване на Акт 16 за новата част на бул. ”Васил Левски ” към този момент е предходна и се чака напълно скоро новият бул. публично да бъде въведен в употреба. Това разгласи пред Дарик кметът на Варна Иван Портних, който от няколко дни е претендент на ГЕРБ за нов мандат отпред на града. По време на предизборната акция изпълняващ длъжността кмет на Варна е зам.-кметът Пейчо Пейчев, според заповед на Портних, съобщи Дарик Радио

В изявление за предаването „ Зала Пленарна ” по Дарик Иван Портних разкри още, че по график новото кръгово кръстовище, свързващо бул. ”Васил Левски ” с улица „ Девня ” би трябвало да е готово до края на годината, само че евентуално ще бъде приключено по-рано.

Пътят към Аксаково около автокъщите ще бъде уголемен, което ще съставлява още една връзка с автомагистрала „ Хемус ”. Продължава работата и по плана за създаване на връзката сред бул. ”Сливница ” и автомагистралата, уточни Портних.,

За този мандат Портних означи извънредно многото свършена работа за възобновяване на инфраструктурата в града.  Изтъкнато бе и възобновяване на просветителната инфраструктура и решение на казуса с неналичието тук-там в детските градини.

„ Най-важно е Варна да бъде все по-правилно позиционирана като учебен център, на база на университетите, с които се гордеем, и прелестното гимназиално обучение, което имаме. И това е точно оста обучение – кариера - по-високи приходи.  Създаваме предпоставки младите да останат и да се осъществят във Варна, с изключение на да получават образованието си тук ”, разяснява градоуправникът.

За 4 години бюджетът на Община Варна се е нараснал 2,5 пъти, усъвършенствани са общинските доходи, което в комбиниране с дейната работа по линия на европейските планове и стратегии и  сериозната помощ от държавното управление дават на Варна финансова осигуреност. Общината е в извънредно добра финансова непоклатимост  и няма просрочени отговорности. Най-ясно това се илюстрира от повишение на кредитния рейтинг на Варна, който е подравнен с националния. Общината на процедура може да получи и по-висок кредитен рейтинг, само че няма по какъв начин да надскочи националния, уточни той.

„ Всички виждат смяната във Варна, ударното движение на възобновяване, което успяхме да наложим в обсега на целия град и във всички сфери на обществено-икономическия живот ”, разяснява Портних. Той разкри, че до началото на идната година във Варна ще бъдат открити над 1000 нови работни места в IT и аутсорсинг бранша. 

Като индиректен индикатор за развиването на града той дефинира и нараствания брой интернационалните линии, обслужвани целогодишно от варненското летище. В момента самолетни линии има към 17 дестинации, при едвам 2-3 допреди няколко години. 

Зоната към пристанище Варна сега е краткотрайно решение и няма нищо общо с генералното развиване на тази зона. Развитието ще стане с интернационален конкурс, като наложително ще има нов пасажерски терминал, пристанище с цивилен функционалности и нов експо център, уточни претендентът за нов кметски мандат.

„ Предизвикателствата и задачите са доста, само че мисля, че имаме ясна визия и сме посочили, че можем да осъществяваме това, което сме възнамерявали ”, посочи Иван Портних.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: