Приемащият все по-големи мащаби скандал с уговорени тенис мачове, който

...
Приемащият все по-големи мащаби скандал с уговорени тенис мачове, който
Коментари Харесай

Френският вестник Екип гръмна: И български тенисисти са замесени в мащабна схема за уговаряне на мачове

Приемащият все по-големи мащаби скандал с уговорени тенис мачове, който белгийските управляващи проверяват, обгръща и България, оповестява френският в. " Екип ", представен от БТВ.

``
реклама

Във Франция са арестувани и разпитани 17 локални играчи от ниските равнища на тениса, а белгийската полиция твърди, че се е свързала с сътрудниците си в България, Съединени американски щати, Германия, Холандия, Египет и Словакия, където също има забъркани играчи.

Шефът на националния тенис център у нас Георги Дончев отхвърли да има обвинени българи. Президентът на федерацията Стефан Цветков не бе открит за коментар.

Разследването се води от управляващите в Белгия, тъй като там се намира считаният за глава на цялата незаконна скица Григор Саргасян, прочут като Маестрото, който сега е под домакински арест.

Според част от разпитаните играчи, арменецът е основен диригент на цялата структурата за манипулиране на срещите.

Според " Екип ", в схемата не са забъркани елитни спортисти, а единствено такива, които играят най-вече на шампионати от сериите " Чалънджър ". Имената на играчите се пазят в загадка, до момента в който тече следствието.

Към момента най-големият брой разпитвани е във Франция. Известни са имената единствено на четирима от тях, като всичките са отвън първите 350 в света - Джулс Окала, Мик Лескюр, Яник Тиван и Джером Изерило.

Белгийските управляващи настояват, че в листата все още има 137 тенисисити, само че имената им към момента се пазят в загадка. Те са получавали межу 500 и 3000 евро, според от това дали са уговаряли даден гейм, сет или цялостен мач.

Разпитаните разказвали, че по този начин нареченият Маестро обикалял из нискоразредните шампионати и на място предложил на даден тенисист да взе участие в схемата. 

Белгийските управляващи разполагат с информация, че от синдиката са наемали инцидентни лица против минимално възнаграждение, които са залагали дребни суми на контрактуваните мачове, с цел да не попаднат под радарите на проверяващите съмнителни залози.

От полицията също по този начин оповестиха, че от синдиката, управителен от Саргасян, са знаели за разкритата неотдавна групата за манипулиране на тенис мачове в Испания, само че двете престъпни структури не са работили дружно.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР