Приемането на Общата селскостопанска политика за след 2020 г. е

...
Приемането на Общата селскостопанска политика за след 2020 г. е
Коментари Харесай

Бъдещата селскостопанска политика обсъждат 9 европейски страни в София

Приемането на Общата селскостопанска политика за след 2020 година е малко евентуално да стане в мандата на този Европейски парламент. Но даже и да има закъснение, това няма да забави заплащанията към земеделския бранш в България. В това увери министър Румен Порожанов по време на полемика в София.

Представители на 9 европейски страни, измежду които Литва, Полша, Словакия, Чехия и Унгария обмениха позициите си за финансиране на земеделието. Приеха обща декларация и реализираха единодушие да се резервира обвързаната поддръжка на земеделските стопани.

Това значи да се финансира производството на обособени култури, които всяка страна дефинира сама.

Освен това страните са срещу въвеждането на таван на директните заплащания. Ако въпреки всичко подобен има, би трябвало да има опция всяка страна да дефинира по кое време и по какъв начин да го ползва.
Костадин Костадинов, ръководител на асоциацията на зърнопроизводителите: Нека всяка страна сама да избере какво да прави и по какъв начин да развива бизнеса. Всяко налагане на ограничавания е камшик за бизнеса и построеното досега.Виктор Сколевич, ръководител на селскостопанската камара на Полша: По отношение заплащанията на декар обработваема повърхност ще настояваме пред Брюксел да има равнене на средствата, които се отпускат за бедните и за развитите страни. Престоят ни доста договаряния в тази тенденция.
Българските оферти към този момент са импортирани в Европейския парламент. Очаква се Многогодишната финансова рамка да бъде утвърдена до края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР